0
 
 

 

 

ABU DABHI IZ BLIZA

 

28. decembar '07.

Naših ljudi, poreklom Sivčana ima na svim meridijanima ove planete. Jedan od njih je i Vukola Pušonja koga smo zatekli na privremenom radu u Abu Dabhiju, prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata. Stoga smo ekskluzivno za posetioce SIVAC.NET-a pripremili reportažu o ovom egzotičnom gradu...

 

Abu Dhabi
Ujedinjeni Arapski emirati (UAE)

Ova zemlja se ujedinila 1971. god. u 7 Arapskih Emirata, sada gradovi a pre su bile posebne drzave (Abu Dhabi, Dubai, Fujerah, Ras El Qaima...)
Ujedinio ih je Sheik Zajed koji je ujedno bio i precednik do smrti (njima Kralj) sada vlada njegov stariji sin Princ Khalifa.

Populacija Arapskih Emirata od 100% samo je 30% lokalno stanovnistvo sve ostalo su dosljaci iz celoga sveta vecina Indusa i Pakistanaca koji obavljaju naj prljavije poslove i najmanje su placeni ali ima izuzetaka.

Abu Dhabi je prestonica (nije Dubai), jako miran grad i dosta konzervativniji od Dubaia. Jedan od primera je da postoji moralna policija (pricam iz iskustva sa istom).

autor reportaže Vukola Pušonja

Ja evo ovde sam godinu i nekoliko meseci i nemam toliko pozitivnih utisaka sto se tice ovog grada jako je miran i stopa kriminala je jako mala tako reci i nema ga u ovom gradu, ali i nema toliko slobode jer zakon je jako strog (prim. kazes lokalcu ruznu rec mozes u zatvoru da zavrsis a kamoli da se upustis u ozbiljniji konflikt).

Nocni zivot je zanimljiv prvih mesec dva , a posle i mesta postaju da ti budu dosadna (jer na prste mozes da ih nabrojis) i dzepovi prazniji jer cene nisu naivne, al ima par dobrih klubova (Sax bar ,Ocean's bar itd...)

Kulturno bogatstvo grada kao i zemlje jako je siromasno (npr. nema biblioteke u gradu nego imas book shop, o pozoristu i da ne pisem jer ne postoji).

Obisao sam par mesta i uslikao po nesto u prolazu , evo vam slike pa malo uzivajte!!!

Priredio Vukola Pušonja.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU