STRAHINJA FROM SERBIA

 

10. decembar '06.

Naš mladi sugrađanin Strahinja Vukašinović veliki je obožavalac fudbalskog kluba "Borusija" iz Dortmunda u Nemačkoj.

Iz velike ljubavi prema klubu crno-žutih boja napisao je pismo koje su urednici najvećeg navijačkog online magazina ovog fudbalskog kluba duge i bogate istorije uvrstili u rubriku posvećenu fanovima iz različitih krajeva sveta.

Pismo prenosimo u celosti na srpskom jeziku.

"Ja sa Strahinja iz Srbije i veliki sam Fan Borussie iz Dortmunda.

Ovaj vas gest da mi priustite da pisem je za mene zivotna zelja. Mislim da sam naj vatreniji i naj opsednutiji navijac u citavoj Srbiji.  Drago mi je da sam dobio priliku da vam pisem schwartgelb.de timu.

Ja sam 1987. rodjen u Somboru (grad u mojoj okolini), kao malu bebu moji su me odveli u Nemacku tacnije u Gitersloh. Kada mi je bilo 6 godina ja se vracam u Srbiju i do dana danasnjeg sam ovde bez ijedne prilike da posetim stadion.

Moja ljubav prema Borusiji Dortmund stvorila se 97 godine. Tada sam je dosta upoznao i zavoleo. Jednostavno obozavam taj klub, ali ima jedna tuzna stvar nisam ni jednom bio na Signal Iduna Stadion to jest Borusinom stadionu. Kao mali nisam imao mogucnosti, a sada se trudim da sakupim dovoljno para da mogu sebi da prijustim da barem jednom osetim i budem deo BVB-a i njihovih vernih navijaca koji u proseku ima oko 70.000.

U mojoj zemlji kazu za Dortmundove navijace da su najverniji u citavoj Europi.
Za Dortmund se informisem putem interneta i DSF-a preko satelitse antene, posto nase televizije ne prenose Bundes ligu. Isto tako i putem NET-RADIO na ofice sajt od BvB-a.

Sportska dnevna stampa posvecuje paznju Bundes ligi, tako da i tu mogu neku informaciju da pokupim.

Po mom misljenju BvB09 ima odlican tim i cudi me kako nisu i proslih sezona bili medju prve 4 ekipe. Ja sam ubedjen da ce Borussia Dortmund ove godine igrati u Cup-UEFA, a sledece sezone u Ligi sampiona.

Ja nemam puno stvari od BvB-a, imam jednu zastavu, jedan dres, jedan rucno radjeni sal, jednu posteljinu, jednu malu zastavicu, jedne stucne i jedan par znojnica za ruke!

Ovde u Srbiji nemam puno uslova za kupovinu BvB stvari jer prodavnice ne drze BvB dresove i ostale sitnice posvecene tom klubu.

Ovim putem pozdravljm sve navijace Borusije Dortmun i najveca zelja mi je da BvB bude sampion 2009 godine kada im bude 100 rodjendan. Moje poslednje reci za ovo pismo glese: Ja sam deo Borusije Dortmund, bicu i ja na Dortmundovom stadionu i slavicu Dortmundovu pobedu i titulu!!!

Strahinja Vukasinovic"

U originalu, pismo na engleskom jeziku možete pročitati na adresi http://www.schwatzgelb.com/

Priredio Radoje Cvijović.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU