SKUPŠTINA DVD "Sivac"

 

31. mart '06.

Kupovina savremenog vatrogasnog vozila, obuka mladih vatrogasnih kadrova kao i propagiranje i afirmacija vatrogastva naročito kod dece školskog uzrasta glavni su planovi za 2006. godinu zaključeno je na redovnoj godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Sivac", održanoj juče.

Najveći problem u radu sivačkih vatrogasaca, pored nedostatka savremene opreme predstavlja nemogućnost naplate žetvenog doprinosa i drugih potraživanja koja privredni subjekti imaju prema Vatrogasnom društvu u ovom mestu.

Prema izveštaju koji pred okupljenim članovima društva izneo Slavko Purić komandir sivačke vatrogasne jedinice u protekloj godini, jedinica je imala 22 intervencije na gašenju požara nastalih, najčešće nepažnjom, neispravnim dimnjacima ili elektroinstalacijom. Zabeleženo je i nekoliko namernih paljevina.

U ovom vatrogasnom društvu se nadaju da će privredni subjekti u mestu u narednom periodu imati više razumevanja za rad Društva kako bi se uspešnije obavljali zadaci zbog kojih je davne 1900. godine i osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo "Sivac". Istaknuto je i to da je neophodna bolja saradnja sa Mesnom zajednicom, upravom sivačke osnovne škole, kao i sa opštinskom upravom.

intervencija :: Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva u toku svečane sednice imali su iznenadnu intevenciju. Požar je izbio u domaćinstvu Janka Filanovića, gde je zbog kvara na elektroinstalacijama u potpunosti izgoreo nameštaj. Pričinjena je velika materijalna šteta, a na svu sreću nije bilo povređenih.

Izveštaj o finansijskom poslovanju Društva podneo je Božidar Olujić, član predsedništva DVD Sivac. Zaključeno je da je Društvo poslovalo sa dobitkom u iznosu od oko 3.000 dinara. Prihodi oko 352.000 - rashodi oko 349.000 dinara.

Okupljenima se obratio i gdin Džuverović, predsednik DVD Sivac i opštinskog vatrogasnog saveza.

Skupštini su prisustvovali članovi vatrogasnog društva i gosti iz bratskih udruženja iz Sombora, Kule, Kruščića, Ruskog Krstura i Vrbasa, kao i zvaničnici iz opštinskog i pokrajinskog vatrogasnog saveza.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU