Cvijetin Milaković

 

Vladimir Pavkov - Ćaja

 

VINU U ČAST / ETNO VEČE 06

 

18. decembar '06.

"Opet pesmom dušu leče" naziv je osme po redu etno večeri koja je vinu u čast proteklog vikenda održana u sivačkom Domu kulture.

Organizatori priredbe pripremili su bogat kulturni program u kome su nastupili devojački hor muzičkog društva "Muzika viva" iz Svetozara Miletića, pevačica Stanimirka Živković, glumac Jovan Paul, muška i ženska pevačka grupa Doma kulture u Sivcu, gajdaš Maksim Mudrinić, Vladimir Pavkov - Ćaja, solista na fruli Pero Malešević i Cvijetin Milaković, prvak Vojvodine u izvornom sviranju na fruli za 2006. godinu.

devojački hor muzičkog društva "Muzika viva" iz Svetozara Miletića

 

Bosilje - ženska pevačka grupa Doma kulture

 

muška pevačka grupa Doma kulture

 

Druženja Sivčana i njihovih gostiju iz Kule, Novog Sada i Svetozara Miletića uz izvorne pesme i melodije gajdi, harmonike, tamburica i jedanog starog kontrabasa proteklo je u sjajnoj atmosferi.

 

"Vino pije Dojčin Petar", "Znaš li draga onu šljivu ranku", "Žito žnjela", "Svu noć noćas pregorele sveće", "Tebe pojem", "Od Bingule Rada", "Ide lola u čarapa beli", "Oj seko Maro", "Zvoni zvonce", "Devojče plavojče", "Sejdefu majka buđaše", "Udade se Jagodo" samo su neke od predivnih starih narodnih pesama koje su se ove decembarske večeri mogle čuti u do poslednjeg mesta ispunjenoj Maloj sali Doma kulture u Sivcu.

Milorad Ačanski, kum ovogodišnje etno večeri, počastio je sve prisutne dobrim vinom, pogačom, slanim i slatkim kolačima iz domaće kuhinje. Čast da ugosti naredne etno večeri pripala je Nikoli Pejinu, mladom domaćinu iz Sivca.

Priredio Radoje Cvijović.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stanimirka Živković

 

Jovan Paul