NEREDI U SIVCU

 

29. oktobar '06.

Grupa od dvadesetak navijača Crvene zvezde, koji su se vraćali sa prvenstvene utakmice u Apatinu privedeno je u stanicu policije u Kuli zbog izazivanja nereda u centru Sivca.

Prema rečima očevidaca jedan automobil i kombi sa dvadesetak vatrenih navijača beogradskog kluba na kratko se zaustavio u centru ovog mesta oko 19 sati. Nije poznat povod zašto je između ovih mladića i nekoliko pripadnika lokalne policije ubrzo došlo do sukoba.

Na svu sreću u opštoj tuči nije bilo teže povređenih. Razjareni navijači počeli su da bacaju stolice iz obližnje kafanske bašte i lome stakla na parkiranim automobilima.

Pričinjena je manja materijalna šteta. Polomljena su stakla na jednom putničkom automobilu, a uništen je i jedan izlog na rashladnoj vitirini koja pripada obližnjoj trafici.

Nakon divljanja po centru Sivca, huligani su uleteli u svoja vozila i uputili se u pravcu Crvenke. Kao u najuzbudljivijim kriminalističkim filmovima usledila je policijska potera. Nešto pre 20 časova, na ulazu u Kulu, pojačane policijske snage uspele da zaustave odbeglu grupu mladića koja se nalazila u kombiju. Dvadesetak navijača privedeno je u stanicu policije u ovom gradu.

Navijači koji su se nalazili u putničkom automobilu projurili su pored policijske patrole i nastavili u pravcu Vrbasa.

Ostaje nejasno šta je izazvalo divljanje navijača i njihov sukob sa policijom.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU