LEP USPEH MLADIH SIVAČKIH KARATISTA

 

06. oktobar '07.

Članovi Karate kluba "Sivac" Anja Kucurski, Dušan Popović i Filip Ačanski osvojili su prva, a Stanko Kuveljić drugo mesto u katama pojedinačno, na Svetskom karate Kupu nedavno održanom u Subotici.

Na takmičenju koje je organizovala Haši-O-Kai srpska karate federacija među 416 učesnika iz devet država učestvovalo je i pet mladih Sivčana. Predsednik kluba dr Miloš Popović i trener ekipe Miloš Mrkalj, vlasnik crnog pojasa - sedmi dan, posebno su ponosni na sedmogodišnju Anju Kucurski koja je u žestokoj konkurenciji uspela da postigne najviši plasman.

Peti član sivačke karate ekspedicije, mladi Ignjat Golubović uspešno je obavio polaganje za zvanje nosioca crnog pojasa - prvi dan. Uz sivačke dečake i devojčice, priliku da na ovoj prestižnoj karate manifestaciji izvrši polaganje za zvanje nosioca crnog pojasa - drugi dan iskoristio je i dvadeset petogodišnji Ognjen Morokvašić.

U okviru manifestacije, dva seminara o karateu održao je karate majstor Takumasu Okujama iz Japana, vlasnik crnog pojasa - deveti dan. Tako je ovogodišnji Svetski karate kup u Subotici za mlade Sivčane bio jedno novo i nezaboravno iskustvo tokom kojeg su, o karateu, imali priliku da nauče od najboljih svetskih karate stručnjaka.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU