KARATE KUP "SIVAC 2007"

 

12. februar '07.

Proteklog vikenda u Sivcu održan je Karate Kup "Sivac 2007".

Prvi ovogodišnji karate turnir pod okriljem Srpske karate federacije "Haši-O-Kai Maršal Arts" zajednički su organizovali Karate klub "Sivac" i Karate klub "Miloš Kljajić" iz Kljajićeva.

Festival karatea okupio je 450 takmičara iz 36 klubova iz čitave Srbije. Na tri improvizovana borilišta nastupili su takmičari u tri kategorije, pioniri, kadeti i seniori.

Veoma uzbudljive borbe kao i pojedinačna i ekipna takmičenje u borbama sa zamišljenim protivnikom - katama plenila su pažnju brojne publike.

- Ovo je prvi ovogodišnji turnir naše federacije u Srbiji. Obavljeno je testiranje karate umeće dece od 6 do 12 godina, kao i nekih grupa juniora i seniora, za ono što sledi a to je prvenstvo Srbije u Novom Sadu 14. aprila. U turniru u Novom Sadu biće izabrana selekcija za odlazak na Kup Evrope u mađarskom Pečuju. Nakon toga sledi Kup afrike, turnir u Kanadi, Svetski kup u Argentini... - veli Žika Bečanović, predsednik i glavni instruktor Global karate maršal arts Haši-O-Kai federacije za Evropu.

Na turniru u Sivcu učestvovali su predstavnici Karate kluba "Željezničar" iz Lajkovca, KK "Spartak" Subotica, KK "FKI Centar" Subotica, KK "Radnički" Bajmok, KK "Ruma" Ruma, KK "Topola T" Bačka Topola, KK "Bajša", KK "Krivaja", KK "Panter" Pačir, KK "Stara Moravica", KK "Cement" Beočin, KK "Šid" i "Šogunš" iz Šida, KK "Potisje" Ada, KK ", KK "Reikon" Kraljevo, KK "Kobra" Kragujevac, KK "Maršal Arts" Beograd, KK "Zenit" Veliki Crnjani, KK "Stapar", KK "Miloš Kljajić" Kljajićevo i domaćin nadmetanja Karate klub "Sivac".

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU