program je vodila Dušanka Stijepović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuk Peruničić je otpevao "Poranile devojke"

 

KONCERT FOLKLORA

 

12. decembar '06.

Lidija Stojanović i Nikola Fekete iz Kruščića proglašeni su za najbolji igrački par, Milica Martinjuk iz Kruščića za najbolju igračicu, dok je Velimir Cvijović iz Sivca poneo titulu najboljeg igrača na koncertu folklora koji je pod nazivom "Dođite da vidite koliko nas ima" održan proteklog vikenda u sivačkom Domu kulture.

Mnogobrojna publika je imala je sjajnu priliku da uživa u narodnim igrama i pesmama koje su izveli dečiji folklorni ansambli iz Kruščića, Crvenke i Sivca.

Najmlađi sivački folkloraši izveli su koreografije "Čija kola klepeću sokakom", "Ajde Todore",  "Vrti orao", "Kolo kolo hvatajmo se", Gradske igre, igre iz Vladičinog hana i "Ružo savijanke" iz Bele Palanke. Gosti iz Kruščića nastupili sa igrama iz Šumadije, "Na roglju" i "Ide Jovo od oranje", dok su se mladi Crvenčani predstavili koreografijom "Igralo kolo" iz Gruže.

Igralo se i pevalo do kasno u noć. Pevački duet iz Crvenke otpevao je pesmu "Al su lepe starčevačke seke", Sivčani su nastavili sa pesmom "Lepo ti je rano uraniti", "Sinoć mi je lane moje", "Sitna je kiša padala", "Sve ptičice zapjevale" a potom i "Poranile devojke" u izvođenju Vuka Peruničića i "Urodile žute kruške" Milice Strunjaš.

Sva deca nagrađena su burnim aplauzima zadovoljne publike, a za izbor najboljih izvođača bila je zadužena Magda Nikačev koreograf iz Sombora.

Priredio Radoje Cvijović.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU