NOVA KOŠARKAŠKA NADA

 

25. mart '07.

Aleksandar Vojinović, talentovani trinaestogodišnji košarkaš iz Sivca, od nedavno brani boje novosadske Vojvodine, nekadašnjeg Danubiusa.

Mladi Sivčanin učenik je sedmog razreda, a košarkom se bavi od svoje devete godine kada se i uključio u rad sa Košarkaškim klubom "Sivac" pod rukovodstvom trenera Mladena Rajića.
Talenat i kvalitet mladog Aleksandra zapazili su i stručnjaci novosadske Vojvodine pa je ubrzo usledio i angažman za selekciju 93. godište ovog kluba koja se takmiči u Kvalitetnoj vojvođanskoj ligi.

Mladi Sivčanin član je prve petorke i igrajući na poziciji krilnog centra beleži veoma uspešne nastupe na kojima za tridesetak minuta igre postiže prosečno osmanaest poena po utakmici.

O atmosferi u novom klubu Aleksandar ima samo lepe reči.
- Ekipa i druženje sa vršnjacima u Klubu su super. Ima nas sa svih strana, iz čitave Vojvodine, ja sam jedini iz Sivca - veli Aleksandar.

U košarkaškom smislu mladi Sivčanin sazreva pod stručnim vođstvom trenera Nenada Srdića. Treninzi u Novom Sadu su petkom i subotom, a nedeljom su ligaška nadmetanja. Tokom sedmice Aleksandar marljivo trenira i u Sivcu.

Izuzev brojnih košarkaških obaveza Aleksandar ne zapostavlja ni one u školi. Odličan je đak, primernog vladanja, i pravi je uzor za svoje drugare. Još nije odlučio u koju će srednju školu. Kako kaže, nije puno razmišljao o tome. Zanima ga informatika i voleo bi da školovanje nastavi u Novom Sadu.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU