KUBERTUS KUP '07

 

20. novembar '07.

Aleksandar Miković, pobednik je lovačko-kinološkog kupa Bačke, koji je održan proteklog vikenda na terenima na Telečkoj visoravni kraj Sivca.

NAJUSPEŠNIJI LOVCI: Dragoslav Jojkić, Aleksandar Miković, Mirko Iković i Aleksandar Komnenović

Atraktivno takmičenje u kojem lovci uz pomoć pasa otkrivaju i odstreljuju po dva odrasla primerka fazanske divljači pratili su izuzetno nepovoljni vremenski uslovi. Međutim, i pored hladnog vremena praćenog snegom i kišom, kvalitetni tereni i izobilje divljači učinili su da učesnici i organizatori budu veoma zadovoljni konačnim ishodom.

Od ukupno dvadeset i dva takmičara samo njih dvojica nisu imala šansu za odstrel dve divljači, što je prava retkost za takmičenja ove vrste. Na prvenstvu Bačke u Sivcu učestvovala su po dva takmičara iz jedanaest opština, Bačka Palanka, Bačke Topola, Subotica, Vrbas, Kula, Temerin, Novi Sad, Ada, Turija, Sombor i Bečej. Pored prvoplasiranog Mikovića, koji je osvojio 136 poena, plasman na pokrajinsko takmičenje koje je na programu u subotu u Irigu ostvarili su i Mirko Iković iz Vrbasa (135), Dragoslav Jojkić iz Turije (129) i Aleksandar Komnenović iz Temerina (125).

sudije: Dušan Madžarev i Miodrag Verac

Ekipno, najviše uspeha imao je tandem Vujović-Iković iz Lovačkog Udruženja iz Vrbasa sa sakupljena ukupno 254 poena. Nešto lošiji učinak i 239 poena imali su lovci Miković i Pejin iz lovačkog udruženja iz Kule, dok su Jojkić i Kozarac članovi Lovačkog udruženja iz Turije imali ukupno 229 poena.

Najuspešniji takmičari na pokrajinskom ostvaruju plasman na državno prvenstvo, sledi šampionat Evrope i a potom i sveta.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU