BRATIMLJENJE LOVACA IZ SIVCA I BAČKOG MONOŠTORA

 

05. oktobar '07.

Potpisivanjem povelje o bratimljenju između Lovačkog društva "Fazan" iz Sivca i LD "Bački Monoštor" iz istoimenog mesta krunisana je višemesečna saradnja dvaju lovačkih društava i postavljen temelj za proširenje aktivnosti u oblasti lova, sporta i druženja.

Svečana sednica održana je nedavno u Sivcu, u restoranu Lovačkog doma. Gosti iz Monoštora doneli su svojim domaćinima trofejne jelenske rogove i druge lepe poklone, a zauzvrat, domaćini su svojoj novoj braći priredili srdačnu dobrodošlicu uz bogatu gozbu i "živu" muziku pride.

- Na obostrano zadovoljstvo došlo je do ovog bratimljenja. Izuzetno nam je drago, jer mislim da ćemo sada još bolje sarađivati. Dolaziće oni kod nas u lov, a dolazićemo i mi u Sivac. Ova povelja će biti garant da će naše bratimljenje ostati trajno - rekao je Josip Bogatić, predsednik Lovačkog društva iz Bačkog Monoštora, i nastavio - Što se tiče lova kod nas, mi imamo malo teži teren. Od divljači imamo fazana, srneću divljač, zeca i divlje svinje koje nam prave velike štete.

I Sivački lovci su puni lepih utisaka o ovom svečanom događaju koji će otvoriti neke nove stranice u istoriji LD "Fazan" iz Sivca.
- Pozdravljam današnji dan, današnje druženje i bratimljenje sa Lovačkim društvom iz Bačkog Monoštora. Potpisali smo povelje o dugotrajnom bratimljenju, što znači druženje, sport i lov. Neka mlada pokolenja nastave ovo što smo mi danas započeli - veli Jefto Peruničić, predsednik Lovačkog društva "Fazan" iz Sivca.

Inače, narednog meseca sivački lovci organizuju brojna dešavanja. Najpre će obeležiti Mitrovdan, slavu Lovačkog društva "Fazan" iz Sivca, a već 10-og novembra sivački lovci organizuju gostinski lov. Sedam dana kasnije sivački lovci će na svojim lovištima okupiti lovce iz Bačke, jer je na programu Kinološki kup Vojvodine.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU