MAJI SREBRO IZ SOFIJE

 

03. septembar '07.

Maja Šćekić iz Sivca osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u košarci za žene do dvadeset godina koje je nedavno održano u Sofiji, glavnom gradu Bugarske.

Mlada Sivčanka je već šest sezona član "Spartaka" prvoligaša iz Subotice. U protekloj sezsoni ekipa je završila na šestom mestu, što svi u klubu vide kao veliki uspeh. Maja i drugarice iz "Spartaka" u proteklom prvenstvu savladale su velike rivale Crvenu Zvezdu, Partizan, Vojvodinu i sve druge osim Hemofarma.

Majine dobre igre u Spartaku nisu ostale ne primećene, pa je ubrzo usledio i reprezentativni poziv. Pod rukovodstvom trenera Jovice Antonića okupljene su najbolje košarkašice iz Srbije uzrasta do dvadeset godina od kojih je većina iz Vojvodine. Usledile su dvomesečne pripreme u Beogradu i Belgiji tokom koji je Maja izborila mesto u startnoj petorci na poziciji plejmejkera.

Naše košarkašice šampionat u Bugarskoj počele su veoma uspešno. Ubedljivo, sa više od dvadeset poena razlike savladani su svi rivali u grupi, najpre selekcija Mađarske, potom Belorusija i Belgija. U drugoj fazi takmičenja usledili su mečevi sa vršnjakinjama iz Grčke, Rusije i Španije. Jedino su Španjolke bile uspešnije od naših košarkašica. U neizvesnom meču naše su izgubile za jedan koš. U polufinalu košarkašice Srbije pobedile su reprezentaciju Francuske, da bi se u finalu ponovo sastale sa neugodnim košarkašicama iz Španije i opet izgubile.

- To je za mene jedno veliko i novo iskustvo. Dobila sam lepu priliku i mislim da sam je dobro iskoristila - kaže Maja Šćekić, reprezentativka Srbije.

Maja se košarkom bavi od petog razreda osnovne škole. NJen prvi trener bio je je Marijan "Maki" Stojanac, a već nakon osmog razreda prešla je u Suboticu i "Spartak". Završila je srednju ugostiteljsku školu i ima želju da upiše studije na nekoj od sportskih akademija.

Posle 15 godina i uspeha Violete Vuković, Maja Šćekić je prva Sivčanka koja je nastupila za reprezentaciju.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU