MEMORIJAL "Vladimir Vlade Džuver" '07

 

23. avgust '07.

Rukometni klub "Apatin" pobednik je drugog Memorijalnog turnira "Vladimir Vlade DŽuver" koji je održan proteklog vikenda u Sivcu. Apatinci su u finalu, rezultatom 18:15 savladali superligaške kolege rukometaše "Vrbas - Vitala".

Turnir koji su pokrenuli sivački rukometaši, prijatelji tragično nastadalog Vladimira DŽuvera, ovoga puta odigran je i kao svojevrstan pomen na Novaka Stijepovića, mladića, takođe rukometaša koji je nedavno izgubio život u saobrađajnoj nesreći.

Uz članove porodica, prijatelje i drugove, počast poginulim sivačkim mladićima odala je i mnogobrojna publika koja se još jednom okupila na rukometnom terenu Sportskog centra "Polet" kao i rukometaši RK "Vrbas - Vital", članovi elitne Super lige, RK "Apatin", RK "Sombor" i mladići domaćeg RK "Sivac 69".

U polufinalnim mečevima gosti iz Apatina savladali su domaće Sivčane rezultatom 21:15, dok su Vrbašani u svom duelu sa Somborčanima bili mnogo ubedljiviji i slavili sa 23:12.

U utakmici za treće mesto rukometaši "Sivca 69" ostvarili su pobedu nad gostima iz Sombora (23:19), dok su u finalu, u neizvesnoj borbi rukometaša "Vrbas - Vitala" i Apatina slavili Apatinci rezultatom 18:15. Momčilo Mandić, član RK "Apatin" proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Pravo uživanje za mnogobrojnu publiku priredili su veterani Crvenke i Sivca koji su odigrali revijalni meč u pauzi između polufinalnih duela. Pregršt golova i lepih poteza prekaljenih rukometnih velemajstora, Bojanića, Radonjića, Holperta, Trbojevića, Lovre, Peića, Vučinića, Ćirovića, Žižića, Šarulje, Boškovića i drugova oduševili su sve prisutne.

Memorijal "Vladimir Vlade DŽuver" postavlja jednu novu rukometnu tradiciju u Sivcu i sećanje na izvrsne rukometaše i još bolje mlade ljude, Vladimira DŽuvera i Novaka Stijepovića, koji su tragično izgubili svoje živote.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU