Milan Kanački (VIII2 OŠ "Petefi brigada" Kula)

 

MESEC KNJIGE / LITERARNO LIKOVNE NAGRADE

 

10. decembar '06.

Proteklog petka u sivačkoj biblioteci održano je svečano proglašenje rezultata konkursa za literarne i likovne radove koji je povodom akcije "Mesec knjige" raspisala opštinska Kulturno-prosvetna zajednica i Narodna biblioteka Kula.

Prigodnu svečanost proglašenja najboljih dečijih radova svojim prisustvom i stihovima uveličali su pisci za decu David Kecman - Dako iz Sombora i Đuro Milekić iz Kule.

David Kecman - Dako iz Sombora i Đuro Milekić

 

Za selekciju literarnih radova bio je zadužen Milomir Delić (na slici levo), dugogodišnji prosvetni radnik i rukovodilac literare sekcije u Osnovnoj školi "Isa Bajić" iz Kule.

- Na ovogodišnji literarni konkurs povodom "Meseca knjige" prispelo je pedesetak radova među kojima najviše poetskih ostvarenja. Dosta radova imalo je tematiku inspirisanu 150 godišnjicom rođenja velikog i genijalnog naučnika Nikole Tesle. Prema mojojo oceni svi radovi su vredni pažnje i svi su mogli biti nagrađeni i pohvaljeni. Treba istaći da su deca dosta savesno prišla pisanju svojih radova, kao i to da su im u tome izdašno pomogli i nastavnici što se vidi po jezičkoj i leksičkoj kulturi radova. Raduje me što mogu zaključiti da su interesovanja dece veoma raznovrsna, od nauke, ekologije i drugarstva pa sve do ljubavnih tema – kaže selektor Delić.

svoje prvonagrađene radove pročitale su Anđela Vlaškalić (V3 OŠ "20. oktobar" Sivac) i Jovana Mjerimačka (VII1 OŠ "Vuk Karadžić" Crvenka)

Nagrade za najbolja literarna ostvarenja, u mlađem uzrastu dobili su Anđela Vlaškalić i Aleksa Živanović, učenici petog razreda Osnovne škole "20. oktobar" iz Sivca i Vanja Dančuk, učenik V razreda OŠ "Isa Bajić" iz Kule.

U starijem uzrastu, nagarde su dobili Jovana Mjerimačka, učenica VII razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Crvenke, Jovana Nađ i Miljana Ninin, učenice VII, odnosno VI razreda OŠ "Petefi brigada" iz Kule. Specijalnu nagradu na literarnom konkursu dobila je Danica Studen, učenica OŠ "Isa Bajić" iz Kule.

 

Likovne radove "mladih umetnika" ocenjivao je Goran Knežević (na slici desno), grafičar i likovni pedagog iz Bačkog Dobrog Polja.

- Nagradio sam i izdvojio spontanost i izražajnost i trud nastavnika i vaspitača. Osnovci su na moje iznenađenje jako ozbiljni u svojim radovima. I taj nivo izrade crteža slika je visok i obiluje sjajnim stilizovanim rešenjima – veli selektor Knežević.

Nagrade za učenike mlađeg uzrasta osnovnih škola dobili su Nataša Gaćina i Gordana Denić učenice IV odnosno III razreda OŠ "Nikola Tesla" iz Lipara i Aleksandra Stojanac učenica I razreda OŠ "2. oktobar" iz Sivca.

Aleksandra Oljača (VII2 OŠ "Petefi brigada" Kula)

 

Miloš Pena (VII4 OŠ "Vuk Karadžić" Crvenka)

 

Mihajlo Krivobačenko (V4 OŠ "20. oktobar" Sivac)

 

Nagrađeni učenici starijeg uzrasta su Milan Kanački učenik VIII razreda OŠ "Petefi brigada" iz Kule, Nenad Vlaškalić učenik VI razreda OŠ "20. oktobar" iz Sivca i Alksandra Milanković učenica VII razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Crvenke.

Specijalnu nagradu povodom 150. godina od rođenja Nikole Tesle dobio je Milivoje Nikolić učenik VI razreda OŠ "20. oktobar" Sivac.

Nagrade za likovne radove uz školarce dobili su i polaznici Predškolske ustanove "Bambi", četvorogodišnji Damjan Arbutina iz PU "Kolibri" iz Kule, njegova vršnjakinja Ksenija Potpara iz PU "Čuvari osmeha" iz Sivca i šestogodišnja Minea Čanadi iz PU "Maslačak" iz Kule.

Na konkursu su učestvovale sve osnovne škole u kulskoj opštini izuzev OŠ "Petro Kuzmjak" iz Ruskog Krstura.

Priredio Radoje Cvijović.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU