REVIJALNI KOŠARKAŠKI MEČ

 

13. maj '06.

Pionirska selekcije Omladinskog košarkaškog kluba "Kula" savladala reprezentativnu selekciju Regiona I - Vojvodina rezultatom 76:75 (14:15, 24:20, 11:19, 27:21) u revijalnoj košarkaškoj utakmici odigranoj danas u sportskoj sali osnovne škole u Sivcu.

Za OKK "Kula" nastupili su: M. Strika , M. Potpara, V. Petrović, S. Vlaškalić, M. Rajić (kapiten), M. Milašinović, N. Mudrić, N. Dragaš, M. Šarančić.

Za rprezentaciju Regiona I nastupili su: L. Laušević, D. Preradović, V. Petković, V. Bogić, S. Manojlović, D. Kuntić, J. Zornjan, V. Petrović, N. Silađi, N. Kesić, S. Stojčić.

Zapisnik je vodio Marijan Ćirović.

Viđen je neizvestan meč, u kome su se i jedna i druga ekipa često smenjivale u vođstvu. Iako ne kompletni, domaći igrači OKK "Kula" pokazali su više odlučnosti i sigurnosti u ključnoj četvrtoj četvrtini koju su rešili u svoju korist rezultatom 27:21.

U redovima domaćih najbolju igru pokazao je mladi Nikola Dragaš sa postignutih 22 poena uz pregršt skokova i nekoliko blokada. Najveću pomoć imao je od saigrača Miljana Šarančića (19 poena) i kapitena Marka Rajića (16 poena). Kod gostiju najviše je pokazao mladi Zornjan sa 12 poena. Inače ovaj igrač u reprezentativnu selekciju došao je upravo iz redova OKK "Kule".

Selekciju Regiona I vodio je Goran Krstajić, trener reprezentacije Srbije i Crne Gore za region Vojvodina - Ovo je bila kontrolna utakmica reprezentacije Regiona I za predstojeći turnir koji se narednog vikenda održava u Kruševcu.

- Reprezentativnu selekciju sačinjava dvanaest najkvalitetnijih igrača, pionira '92. godište, sa područja Vojvodine iz subotičkog "Spartaka", novosadske "Vojvodine", Bačke Topole, Kule i Sivca. Ova sivačka generacija '91. godište od koje smo danas poraženi je zapravo najkvalitetnija generacija u čitavoj Vojvodini. Ove godine ostvarili su zavidan rezultat i zbog toga smo se i sastali sa njima - veli trener Krstajić.

Dečaci, pioniri '91. godište iz Sivca, Kule i Kljaićeva koji igraju pod imenom OKK "Kula" ovim trijumfom nastavili su pobednosni niz koji će naredne nedelje krunisati šampionskom titulom u ligi.

- Ovim revijalnim mečem izašli smo u susret želji rukovodstvu reprezentacije Vojvodine da sa nama odigraju jedan trening meč i bolje se pripreme za takmičenje koje im predstoji - kaže Mladen Rajić, trener mladih pobednika.

Inače, interesantno je ova ekipa igra pod imenom OKK "Kula" jer Sivac nema sredstava da finansira takmičenje mlađih selekcija u svim ligama. U saradnji sa košarkaškim klubom iz Kule deca igraju jednu sezonu pod imenom OKK "Kula", a narednu za matični OKK "Sivac".

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU