MEŠTEROV OPROŠTAJ

 

19. novembar '06.

Danko Janoš, popularni sivački "Mešter" nakon četrdeset tri godine duge karijere sportskog lekara i fizioterapeuta u Fudbalskom klubu "Polet" iz Sivca odlučio je da se oprosti od aktivnog učešća na fudbalskim terenima.

- Od 1963. godine radim ovde u Poletu kao fizioterapeut. To je 43 godine, skoro pola veka, a ja bih voleo da ovde, na ovom zelenom polju sa mladim fudbalerima, decom i fudbalskim radnicima budem još toliko– veli nadaleko čuveni Mešter.

Dok je bio dobrog zdravlja, uz odgovorno obavljanje fizioterapeuutskih zadataka u Klubu, Mešter se bavio raznoraznim zanimanjima. Pa je tako u Sivcu poznat i kao zidar, tesar, fizioterapeut, maser, a i brojne druge stručne usluge su mu išle od ruke.

Popularni Mešter poodavno je navršio osamdeset leta. Preživeo je dva infarkta i njegovo zdravlje nije dobro, ali opet, kako kaže izdrži sve.

- Volim fudbal, volim decu i neću se oprostiti od zelenog polja nikad. Hvala svoj deci, svim sportistima što mogu da budem ovde da s njima trčkaram. Ako ne daj bože umrem opet ću se sećati ovog zelenog polja – kaže Mešter.

Za oproštajnu utakmicu izabrao je susret između Poleta i Radničkog iz B. koji je odigran danas u Sivcu. Prigodne poklone, zahvalnicu za 43 godine požrtvovanog rada i ručni sat marke Nivada u ime Fudbalskog kluba "Polet" Mešteru je uručio Mišo Leković, sportski direktor Kluba.

Pripremio Radoje Cvijović.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU