0
 
 

 

 

U TOKU POSTAVLJANJE KABLOVSKE MREŽE

 

08. april '08

Na potezu od Malog Stapara do Sivca u toku su radovi na postavljanju cevi za potrebe SBB kablovske mreže iz Beograda.

Radovi se izvode na desnoj obali Velikog Bačkog kanala, a u mašinski kopan rov, dubine oko jednog metra postavljaju se tri okiten cevi predviđene za postavljanje optičkih kablova za internet, televizuju i telefonske usluge.

"Mašinski rovokopač preseca desnu obalu kanala, ostavljajući za sobom rov dubine oko jednog metra. U njega se postavljaju okitenske cevi kroz koje će se provlačiti optički kabl za potrebe interneta, televizija i telekomunikacija.

Na onim deonicama tvrdog kanalskog benta gde ni oštri nož mašine ne može zaseći zemlju uskaču dva "rovokopača" Časlav iz Vlasotince i Lambika iz Bačkog Petrovog Sela.

Časlav iz Vlasotince
Lambika iz BPS

Njihove lopate ostavljaju za sobom kubike zemlje povedeni mirisom Kojićevog roštilja koji se širi niz ravnicu i para nozdrve, oni osvajaju neosvojive deonice. Laki su za održavanje i amortizaciju, od goriva koriste lav pivo, što bi rekao Lambika "kolezi" ili jesi ili nisi lav."

Zoran O Peruničić

Planira se povezivanje kablovske mreže od Sombora do Vrbasa, a za par meseci može se očekivati kablovski signal unutar naseljenih mesta Sivac i Crvenka.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU