NOVOGODIŠNJA PRODAJNA IZLOŽBA

 

25. decembar '06.

Učenici IV 4 razreda Osnovne škole "20. oktobar" u Sivcu priredili su proteklog vikenda prodajnu izložbu ikebana, svećnjaka, venčića i drugih novogodišnjih ukrasa koje su sami napravili.

Cilj izložbe bio je da se sredstvima prikupljenim od prodaje dečijih rukotvorina obezbedi novac za odlazak u školu u prirodi i deci siromašnih roditelja.

Ideja za ovu plemenitu akciju nastala je tokom boravka ovih mališana u školi u prirodi na Goču proteklog proleća. Iako je odeljenje veliko i broji trideset i jednog učenika, u njemu vladaju veoma prisni drugarski odnosi pa je dečacima i devojčicama iz IV 4 teško palo to što je petoro njihovih drugara ostalo u Sivcu jer nisu imali materijalnih mogućnosti da plate troškove škole u prirodi.

Ideja je odmah prihvaćena i još na Goču počele su pripreme za njenu realizaciju. Deca su svud po šumi sakupljala šišarke i druge zanimljive detalje iz prirode kako bi njima što lepše ukrasili svečane ikebane.

Dečju drugarsku akciju  pomogli su i roditelji učenika Gordana Gomilanović i Gordana Bošković koje su kupile sav potreban dodatni materijal za izradu ukrasa.

Dodatni motiv za uspeh akcije bilo je i to što se četvrtaci na kraju školske godine rastaju od njihove drage učiteljice Dobrile Žeželj. Škola u prirodi biće sjajna prilika da se deca na najlepši način oproste od učiteljice sa kojom su se jako zbližili i koju su iskreno zavoleli. Zbog toga je bilo neobično važno da se unapred osigura da tokom druženja u školi u prirodi narednog proleća na Bukulji kompletno odeljenje bude na okupu.

Kako to i biva u ovo doba godine iskrene dečije želje se ostvaruju. Roditelji, komšije, nastavnici i učitelji podržali su dečiju akciju i ona je uspešno privedena kraju.

Svi novogodišnji ukrasi, rukotvorine sivačkih mališana su rasprodati, a pri tom je prikupljeno 36.000 dinara što će biti sasvim dovoljno da se i ostvari njihova želja da svojim drugarima slabijeg materijalnog stanja omoguće neponovljivo zajedničko druženje u školi u prirodi naredne godine.

Nakon uspešno završene prodajne večeri devojčice IV4 otplesale su nekoliko plesnih tačaka za svoje roditelje, bake, prijatelje...

Priredio Radoje Cvijović.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU