PRVAKINJE SRBIJE

 

03. februar '07.

Ženska košarkaška selekcija Osnovne škole "20. oktobar" iz Sivca osvojila je državno prvenstvo za osnovne škole koje je održano u Kovinu.

Nakon sigurnih pobeda na opštinskom, okružnom i pokrajinskom prvenstvu, košarkaška selekcija OŠ "20. oktobar" iz Sivca predvođena nastavnikom fizičkog vaspitanja Damirom Zalarom, nastavila je trijumfalni niz pobeda bez ijednog poraza i na finalnom turniru u Kovinu.

U konkurenciji osam najboljih našle su se košarkašice osnovnih škola iz Beograda, Čelareva, Kovina, Niša, Jagodine, Kosovske Mitrovice, Surdulice i, naravno, Sivca.

Ekipe su podeljene u tri grupe, a Sivčanke su se našle u drugoj grupi sa vršnjakinjama sa juga Srbije, iz Niša i Jagodine. Obe utakmice u grupi završene su u korist Sivčanki. Nadmoćno na svim delovima terena i gotovo bez rezultatskih neizvesnosti utakmice su završene sa po tridesetak poena razlike u korist predstavnica sivačke košarke.

Slična slika mogla se videti i u finalu. Najpre je savladana selekcija domaćih iz Kovina, a odmah zatim, u meču za titulu, na parketu gimnazijske sportske hale u Kovinu pao je i najveći i najkvalitetniji rival sivčanki, ekipa iz Čelareva.

Medalje i pobednički pehar zasluženo su pripali Tamari Rajić, Oliveri Radojević, Kseniji Vlaškalić, Smiljani Gomilanović, Jovani Zindović, Nataši Zolotić, Mariji Marković, Neveni Furtuli i Milici Žeželj.

U redovima košarkašica iz Sivca najveći broj je učenica sedmog razreda tako da se i u narednoj školskoj godini očekuje dobar rezultat. Veliki doprins uspehu devojčica iz Sivca dali su njihovi roditelji i Marijan Stojanac, trener Ženskog košarkaškog kluba "Sivac".

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU