NOVI PUT ZA DRUGI MAJ

 

19. april '07.

Dugoočekivani radovi na rekonstrukciji puta Sivac - Mali Stapar su u punom zamahu.

U toku su radovi na asfaltiranju drugog od ukupno pet kilometara duge deonice. Uporedo sa tim, radi se i proširivanje puta u širini od jednog metra na deonici od železničkog prelaza do prve krivine ka Malom Staparu. Radove izvodi "Vojput" građevinsko preduzeće iz Subotice.

- Sa radovima smo počeli u petak sa krpljenjem udarnih rupa a sa presvlačenjem betonskog kolovoza krenuli smo u ponedeljak. Do sada je asfalt betonom AB16 presvučeno oko 1600 metara i do subote bi trebalo da bude gotovo, ukoliko ne bude vremenskih neprilika ili kvarova. Za nerednu nedelju ostaje da se doteraju bankine - kaže zamenik šefa gradilišta Ožvar Bela.

Iako je investiciona vrednost poslova procenjena na oko 18 miliona dinara, prema rečima Milana Subotića, predsednika saveta Mesne zajednice Sivac sa svim troškovima ona će dostići 20 miliona dinara. Milion dinara je obezbeđeno iz mesnog samodoprinosa, tri miliona je obezbedila crvenačka šećerana, a ostatak sredstava obezbeđen je iz Nacionalnog investicionog plana.

Otvaranje puta za saobraćaj očekuje se za prvomajske praznike.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU