AVGUSTOVSKI CUGER

 

19. avgust '06.

Pobedu na avgustovskom brzopoteznom šahovskom turniru, po broju takmičara najmasovnijem ove godine, odneo je Tomislav Navratil, majstorski kandidat iz Vrbasa.

Šezdeset takmičara iz Ratkova, Temerina, Bačke Topole, Vrbasa, Rastine, Subotice, Kucure, Panonije, Sombora, Sivca, Svetozar Miletića, Crvenke, Lipara, Kule, Alekse Šantića nadmudrivalo se na trideset tabli u jedanaest kola uz tempo igre od pet minuta po igraču.

Najbolji rezultat ostvario je vrbašanin Toma Navratil (na slici levo) osvojivši deset poena iz jedanaest partija. Njegov sugrađanin, mladi Miloš Roganović osvojio je osam i po poena, dok treće mesto sa pola poena manje ravnopravno dele fide majstor Pezelj Novak iz Sombora i majstorski kandidat Milomir Tovilović sa Panonije.

Čast da povuče prvi potez i otvori turnir ovoga puta pripala je Veliboru Milojičiću, predsedniku Skupštine opštine Kula.

- U svoje lično ime i u ime Skupštine opštine Kula moram da izrazim izuzetno zadovoljstvo što smo uspeli da omogućimo jednom mladom talentu iz naših sredine učešće na smotri najboljih mladih šahista Evrope. Neka ovo bude jedan snažan stimulans Dragomiru Sokiću i svim ostalim mladim šahistima Sivca kojih je na naše zadovoljstvo sve više. Neka im ovo bude veliki podstrek u daljem radu, da nastave na način koji su krenuli, a mi iz opštine smo tu da pomognemo njihov razvoj koliko god možemo – kaže Velibor Milojićić, predsednik Skupštine opštine Kula.

Među uvaženim gostima bio je i dr Borivoje Đukić predsednik šah kluba iz Bačke Topole.

Kao kvalitet turnira oragnizatori posebno ističu sve masovnije učešće pionira.

Ovoga puta učestvovalo je njih desetak, a kako kaže Žare Dragaš predsednik sivačkog Kluba, težnja je da se na svakom narednom turniru povećava broj mladih šahista.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU