ŠAHOVSKI FESTIVAL MLADIH

 

21. januar '06.

Na nedavno završenom XIV Vojvođanskom šahovskom festivalu mladih u Subotici sa zapaženim uspehom je učestvovalo i šest omladinaca Šah kluba "Sivac".

nova sivačka šahovska mladost: Bojan Đoković, Nikola Raonić, Živko Raičević, Ljubo Vlahović i Periša Radović

Tokom četiri festivalska dana odigrano je devet kola. U konkurenciji takmičara do deset godina šahovski poletarac iz Sivca Ljubo Vlahović osvojio je peto mesto. Njegov godinu dana stariji drugar Nikola Raonić zauzeo je jedanaesto mesto u konkurenciji takmičara do dvanaest godina, dok su sivački četrnaestogodišnjaci Milijana Sokić i Živko Raičević u nadigravanju sa svojim vršnjacima osvojili peto odnosno dvanaesto mesto.

Stariji omladinac Dragomir Sokić plasirao se među prva četiri u konkurenciji takmičara do osamnaest godina. Šesti član sivačke "omladinske reprezentacije" Igor Andrić nije ostvario plasman.

Najuspešniji mladi sivački šahisti, Ljubo Vlahović, Milijana i Dragomir Sokić kao nagradu za pružene dobre igre dobili su knjige o šahu.

Organizatori festivala Šah klub "Spartak" i Šahovski savezi Vojvodine i Subotice omogućili su odlične uslove za boravak i nadmetanje mladih šahista.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU