VELIKA ŠANSA ZA MALI STAPAR

 

14. mart '09.

U cilju predstavljanja turističkog potencijala opštine Kula delegacija naše opštine posetila je četvrtak Sajam nautike koji se od 11. do 15. marta održava u Beogradu.

Delegaciju su činili Velibor Milojičić, predsednik Skupštine opštine Kula, Bojan Cvetković i Radoje Cvijović, članovi udruženja građana "Ekult" iz Sivca.

Pred mnogobrojnim posetiocima sajma u dvadesetminutnom izlaganju Milojičić je ukratko predstavio turističke mogućnosti naselja Mali Stapar, kao i veliku zainteresovanost rukovodstva naše opštine da zaživi i ovaj oblik privrede u našoj opštini.

Izlaganje predsednika Milojičića, putem videobima, pratilo je i vizuelno predstavljanje prirodnih lepota i postojećih objekata industrijskog nasleđa na Malom Staparu.

Poseta sajmu nautike iskorišćena je i u cilju pripreme predstojeće Svetske konferencije kanala koja će tokom septembra biti održana u Srbiji, između ostalog i na Malom Staparu.

Obavljeni su brojni razgovori sa potencijalnim domaćim, ali i stranim partnerima koji su iskazali izuzetnu zainteresovanost za oživljavanje plovidbe kanalom i upoznavanje prirodnih lepota, ljudi, običaja i istoriji naših prostora.

Pripremio Radoje Cvijoviić.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU