POLETOVA ŠKOLA FUDBALA

 

08. avgust '06.

Stotinak dece generacija od '92-og do '99-tog godišta svakodnevno vredno trenira i uči svoje prve prave fudbalske korake u Poletovoj školi fudbala u Sivcu.

Fudbalska škola je osnovana je pre dve godine, a treninzi se obavljaju pod stručnim nadzorom Milana Živkovića, još uvek aktivne sivačke golmanske legende i njegovih saradnika Vladice Dobrijevića i Miša Đurišića.

- Deca su podeljena u tri uzrastne grupe. Nešto starija deca imaju treninge svakog drugog dana, dok oni najmlađi imaju četiri treninga pa slobodno. Nedeljom, klub organizuje prijateljske utakmice, gde naši dečaci potvrđuju usvojena znanja i fudbalske veštine, vođenja lopte, dodavanja, šutiranja, driblinga idr. sa vršnjacima iz naše opštine - govori trener Živković (na slici).

Budući Poletovi prvotimci jednom nedeljno "odmeravaju snage" sa vršnjacima iz Kljajićeva, Crvenke, Čonoplje, Kule, Sombora, Kruščića, Lipara, Ruskog Krstura i Panonije.

Pred mladim sivčanima je i jedno ligaško takmičenje, u kome će se pored ekipa iz kulske opštine i Sombora susresti sa selekcijama najmlađih fudbalera iz subotičkog ranga.

najmlađi sivački fudbaleri '98. i '99-to godište - iza trener Milan Živković sa prijateljima

Talenat, želja i fudbalsko znanje kod sivačke dece postoje. Nedostaje sportske opreme i rekvizita. - Imamo desetak lopti, a treba nam duplo više. Klub nije u mogućnosti da finansira putovanja i ostalo. Roditelji su najveći finansijeri svega toga. Plaćaju članarinu i snose troškove putovanja na utakmice - veli Živković i dodaje - Mi apelujemo na to da se zbog manjih troškova putovanja oformi opštinsko takmičenje na nivou Kule, kao što je nekad bilo.. Nekad je postajao taj besplatni autobus za decu koja su se međusobno družila i zajedno putovala. Sva deca u jedan autobus, pa gostovanje u jednom mestu gde se čitav dan igraju utakmice.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU