ŠTUKA "SLABA" NA KEDER

 

06. oktobar '07.

Ribolovačka ekipa "Keder", Ljubisava i Miloša Madžarev iz Sivca pobedila je na trećoj Štukijadi koja je nedavno održana na delu obale kanala od Malog Stapara ka Sivcu.

Otac i sin ulovili su dve štuke ukupne težine hiljadu deset grama što je bilo za trideset grama više od drugoplasiranih "Instruktora", Saše i Nikole Poštića. Treće mesto pripalo je sivačkim "Munjama" Slavku Lančuškom i Stevici Reljiću za ulovljenu štuku od 990 grama.

Iako je bilo neobično hladno i vetrovito za miholjsko leto, dvadeset osam takmičarskih ekipa iz svih krajeva Vojvodine, od Subotice, preko Kljajićeva, Sivca, Vrbasa pa sve do Bačke Palanke družilo se i pecalo u predivnom ambijentu nove i stare šume na Malom Straparu uz desnu obalu Velikog Bačkog Kanala.

Iako štuka nije htela da grize, vešti sportski ribolovci ulovili su ukupno dvadeset komada ove čuvene ribe-grabljivice. Nakon merenja i fotografisanja, a sve u duhu krilatice "Ulovi i pusti" sve štuke su vraćene u kanal.

Najuspešnijim ekipama dodeljene su diplome, medalje i novčane nagrade. Pobednicima je pripalo 9500, drugoplasiranima 5700, a trećeplasiranim 3800 dinara. Specijalnu diplomu za najmlađeg učesnika dobio je osmogodišnji Nikola Madžarev.

 

Lepo i prijatno ribolovačko druženje nastavljeno je u ambijentu restorana "Ortak" uz paprikaš i živu muziku sve do večernjih sati.

Tekst Radoje Cvijović, fotografija Siniša Suvajdžić.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU