MALI STAPAR POSETILI ORGANIZATORI SVETSKE KONFERENCIJE KANALA

 

07. oktobar '07.

Sa ciljem da se što bolje organizuje Svetska konferencija kanala, koja bi 2009. godine trebala da se održi u Srbiji, nedavno je Mali Stapar posetila delegacija novinara i predstavnika Udruženja "Dunavski propeler" koja se bavi očuvanjem plovnih puteva u Srednjem Podunavlju.

- Razlog naše posete je želja da se kvalitetno organizuje Svetska konferencija kanala koja bi 2009. godine trebala da bude organizovana u Srbiji tj. u Srednjem podunavlju. Prevodnica na Malom Staparu i objekti koji joj pripadaju predstavljaju izuzetno značajne i važne objekat i zapravo su oni razlog što smo dobili mogućnost da organizujemo Svetsku konferenciju. Mali Stapar ima fantastične elemente istorijskog nasleđa, a naše Udruženje će se potruditi da ova prevodnica, kao i ona u Bečeju i Bezdan budu stavljene na svestke liste zaštite industrijskog nasleđa - kaže Krsta Pasković, predsednik Udruženja "Dunavski propeler".

Goste iz Beograda dočekali su predstavnici opštinske vlasti i Udruženja građana "Ekult" iz Sivcu. Sve strane izrazile su želju za kvalitetnijom saradnjom u cilju očuvanja prirodne oaze i kulturno-istorijskih spomenika na malom Staparu.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU