gazdarica kafane u Gardinovcima

 

PROJEKAT ULTRA 2006 USPEO!!!

 

20. decembar '06.

U subotu,16. decembra u 8 sati i 20 minuta, ispred pancevacke rafinerije, startovao je prvi ultramaraton  Pancevo-Popovica dug 115km. Izuzetno teski vremenski uslovi, gusta magla i niska temperature doprineli su da se na startu pojavi mali broj ucesnika, svega 10- ak pesaka , dvoje biciklista i naravno ekipa ULTRA 2006 TK “DYNAMIC” NOVI SAD.

Teski vremenski uslovi sprecili su Zorana Zivlaka i Nicetin Vitomira, koji su stazu trebali da predju biciklovima, da ucestvuju na trci, Drago Boroja zbog neodloznog svinjokolja odustaje od trke, a Karban Miroslav Zec, najavljen kao pratnja i logisticka podrska, zbog povede oka takodje biva sprecen da ucestvuje u projektu. Ekipu triathlon kluba DYNAMIC na kraju su cinili: Zoran Markovic-vodja puta, Cvejic Vladimir- Chong Lee, Nikolic Nemanja- Nimbus, Vladimir Raskovic- The Rash i Cedo Milinovic –Dzo pratnja i logisticka podrska.

Ekipa je, i pre dolaska u Pancevo, bila odlucna u nameri da stazu dugu 115 kilometara istrci, imajuci na umu i mogucnost da na trci ne bude drugih trkaca, sto dodatno otezava prelazak ove duge staze.

Posle starta, koji je kasnio 20 minuta, sve je islo po planu, pozitivna atmosfera, lagan tempo od 10 kilometara po satu i vec u prvim minutima trcanja, neznajuci sta ga ceka, ekipi se pridruzuje jedan gradski pas koji kasnije dobija ime Stejsi.

Nakon 3 sata neprekidnog trcanja po nasipu reke Tamis, ekipa se po prvi put susrela sa svojom pratnjom, Cedom Dzoom koji je kolima sacekivao trkace na dogovorenim mestima.

Usledila je kratka pauza od 10 minuta. Caj, bonzita, mandarine, banane, kratko istezanje misica i ekipa nastavlja dalje.

Naredni susret sa pratnjom dogovoren je za 2,5 sata kada ce ekipi biti pripremljena supa, pored svih ostalih djakonija.

Tako je i bilo.

U 13 sati i 37 minuta u selu Čenta, nakon 5 sati i 17 minuta trcanja i predjenih oko 50 kilometara, ekipa pravi drugu pauzu u duzini od 20 minuta.

Topla supa povratila je trkace koji su nastavili dalje. Sada je staza vodila magistralnim pute Pancevo-Titel i tu nastaju prvi problemi.

Pas Stejsi je za vreme pauze pokazao prve znake umora pa je ekipa odlucila da je za njega najbolje da ostatak staze predje sa Cedom, kolima, Stejsi se u pocetku protivila, ali je ubrzo zaspala i nije se budila do Novog Sada.

Gusta magla i polako spustanje mrka sveli su vidljivost na minimum sto je dovodilo trkace u opasne situacije pri mimoilasku sa vozilima. Tvrd aspfalt ubrzo je doprineo pojavi bolova u zglobovima, a zatim krecu i prve unutrasnje krize.

U 16 sati i 33 minuta ekipa stize u Titel, mrak je uveliko pao, magla je sve gusca, prvi put se pojavljuje realna sumnja da je staza mnogo duza od najavljene, ali ekipa ne odustaje. Dogovorena je pauza u selu Gardinovci. Deonica od Titela do Gardinovaca takodje je aspfalt, razdaljina 20-ak km, vidljivost svega 15 metara, uslovi za trcanje skoro nemoguci. Posle 2 sata trcanja po ovim uslovima ekipa odlucuje da pozove pratnju i da ostatak puta, do Fruske Gore, predju kolima.

Posle 10 sati trcanja, i predjenih oko 90 kilometara, ekipa pravi malo duzu pauzu u kafani Klub Roma u Gardinovcima.

Nakon pauze ekipa kolima prelazi Dunav kod Beske i odlazi na Frusku Goru gde u 20sati 50 minuta nastavlja svoju trku.

Odluka je bila da, posto je, usled propusta organizatora, staza zasigurno duza, cak i do 35 kilometara, ekipa ce po Fruskoj Gori istrcati jos 15-ak kilometara i time ce se projekat smatrati uspesno zavrsenim.

marsovci na Fruškoj Gori

Uslovi za trcanje na Fruskoj Gori bili su susta suprotnost od predhodno pomenutih problema koji su pratili trkace. Temperatura je bila za nekoliko stepeni visa, magle uopste nije bilo, a razliku izmedju trcanja po asfaltu i trcanja po sumi ne treba ni pominjati. U 23 sata i 5 minuta ekipa stize na Popovicu, projekat je uspeo. Stazu dugu vise od 100 kilometara ekipa ULTRA 2006 presla je za 12 sati 15 minuta.

Sutra dan, u nedelju 17. decembra  u planinarskom domu Zeleznicar na Popovici ekipi su dodeljene medalje, majice, diplome i priredjena je vecera u cast takmicara koji su presli stazu. Svi, cak i organizator trke, su se slozili da bi citav ultramaraton propao da nije bilo ekipe ULTRA 2006 TK DYNAMIC.

Pripremio Vladimir Rašković -
The Rash.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

povređeni Zec