0
 
 

 

 

ZALEDIO KANAL

 

13. januar '09.

Niske temperature, “zaledile” su poslednjih dana čitavu Srbiju, Vojvodinu pa i naš Sivac i posebno Mali Stapar.

Mnogi dobri poznavaoci prilika na Malom Staparu i našeg dela Velikog Bačkog kanala kažu da u poslednjih deset godina kanal nije ovako “dobro” zaledio.

Kao što se dobro vidi na priloženim fotkama, načinjenim protekle nedelje, priroda u našem kraju je pokrivena belim pokrivačem i u stanju mirovanja.

Samo, po neko se odvaži da u ove dana šeta našim izletištem na Malom Staparu.

Odvažni i hrabri su i Nenad i Pera koje smo uslikali dok su šetali kanalom od Sivca do Malog Stapara. Da dobro ste pročitali, ŠETALI KANALOM.

Nenad i Pera

Kanal je gotovo čitavom svojom dužinom zaledio, a prema priči sivačkih ribolovaca, dobrih poznavalaca ovih voda led je deb’o dobrih 10 do 15 santimetara.

No da to nemože da poremeti planove iskrenih zaljubljenika u lepote koje pruža boravak u prirodi dokazuje i sledeća fotografija.

Vesko na "super" vatri peče roštilj kobasicu

Fotografija je autentična.
Snimljena je 11. januara '09. na Malom Staparu. Tradicionalni nedeljni izlet nije omela ni debela "ladovina" -5°C maksimalne dnevne temperature, a ni ledeni pokrivač u neposrednoj blizini.

Zanimljivo je bilo i deci koja su, naravno uz pratnju svojih roditelja došla da osete ovu nesvakidašnju pojavu, da se Kanal na kome su se letos kupale pretvorio u ogromnu ledenu masu.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU