AEROBIK

 

08. jun 05. - Već duže vreme redakcija SIVAC.NET-a planira posetu devojkama koje u prostorijama Vatrogasnog doma imaju treninge aerobika. Konačno i ovaj plan je ostvaren.

Posetili smo jedan trening ovih vrednih devojaka koje upornim vežbanjem žele da sačuvaju svoje psihofizičko zdravlje i lep izgled.

Treninge aerobika planira i sprovodi Božidarka Olujić, buduća nastavnica fizičke kulture. Evo šta nam je naša sagovornica i voditeljica ovih treninga rekla o aerobiku i prednostima redovne fizičke vežbe:

Božidarka Olujić

- Sa aerobikom smo počeli pre tri godine, a već dve godine smo u ovoj sali. Radimo malo jačim tempom, jer su uglavnom sa nama devojke do 30 godina. Treninzi se sastoje od tri dela, prvi je kardiovaskularni ili aerobni trening to je kondicioni segment, sagoreva kalorije, razvija srce i pluća, oslobađa od stresa i poboljšava izdržljivost. Drugi je segment snage u kome radimo vežbe oblikovanja, oblikuje telo, reguliše metabolizam i pomaže slabljenju, učvršćuje telo i poboljšava držanje tela.

Treći segment je trening fleksibilnosti ili vežbe istezanja, sprečava povrede poboljšava elastičnost i gipkost tela, relaksira i povećava opseg pokreta. Vežbanje radimo u tri intenziteta i to spori (low imapct), brzi (hi impact) i kombinovani (mix impact).

-Aerobik najefikasnije i najprirodnije skida suvišne kilograme, oslobađa od stresa i osnažuje srce. Ne samo da sagoreva kalorije tokom treninga već tera vaš metabolizam da to čini čak i posle njega, a ritmički pokreti opuštaju telo i jačaju mišiće.

Trenutno aerobik vežbe radi osam devojaka koje su stalni članovi. Atmosffera na treninzima je odlična u to smo se i sami uverili. Kako kaže gospođica Olujić, devojke odlično napreduju a da bi se prve promene na telu videle potrebna je redovan trening u periodu od dva do tri meseca. Treninzi su tri puta nedeljno ponedeljkom, sredom i petkom od 20 do 21 čas.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klikni na sliku za uvećanje

klikni na sliku za uvećanje

klikni na sliku za uvećanje