AKTUELNO U MESNOJ ZAJEDNICI

 

31. oktobar '05.

U Mesnoj zajednici Sivac u toku je izrada projekta za uređenje zelenih površina parka u centru naselja. U saradnji sa Zavodom za urbanizam planira se novo idejno rešenje parka, seča starog i obolelog drveća uz sadnju novih, mladih stabala za čiju namenu je Ekološki fond Kula odobrio sredstva u visini od 110.000 dinara.

U okviru projekta uređenja centra mesta, raspisan je i tender za izvođača radova na rekonstrukciji spomenika palim borcima NOR-a. Planirano je da ovi radovi počnu sredinom novembra.

U toku su i redovni, godišnjim planom predviđeni radovi na zameni zastarelog vodovodnog sistema u ukupnoj dužini oko 750 metara.

Milan Subotić

Gasifikacija mesta je jedan od najvažnijih projekata o čija realizacija se planira za blisku budućnost. U toku je rekonstrukcija glavnog projekta gasifikacije mesta, koja se obavlja na zahtev NIS-Gasa. Prema rečima Milana Subotića, predsednika Mesne zajednice Sivac, do revizije glavnog projekta je došlo na osnovu procene stručnih službi NIS-Gasa da prethodni glavni projekat premašuje potrebe potrošača i buduću ukupnu potrošnju. Troškovi rekonstrukcije ovog projekta iznose 342.000 dinara, a posao je poveren Termoprojektu iz Subotice, preduzeću koje je radilo i osnovni projekat.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU