NABAVLJEN CREP ZA PRAVOSLAVNI HRAM

 

01. april '06.

Sivačka crkvena opština u saradnji sa fabrikom građevinskog materijala "Potisje" iz Kanjiže uspela je da obezbedi kompletan crep neophodan za pokrivanje krovne konstrukcije pravoslavnog hrama.

Sredstva za kupovinu crepa obezbeđena su kroz dobrovoljne priloge, donacije i putem aukcije slika nastalih na likovnoj koloniji koju je uz učešće likovnih umetnika iz Sivca i čitave Vojvodine i blagoslov episkopa Irineja organizovala srpska pravoslavna crkva u ovom mestu.

Nabavljeno je 21.760 komada crepa tipa biber tradicional i 80 komada crepa tipa orijental. U paketu sa crepom stigle su i kopče za orijental, ventilacione trake i snegobrani za biber crep.

Prema rečima sveštenika Brana Vlajkovića, za kupovinu crepa utrošeno je oko 550 hiljada dinara od kojih približno 100 hiljada dinara, u materijalu, predstavlja donaciju fabrike iz Kanjiže.

Sledi nabavka letvi kojima bi se formirala nova krovna konstrukcija. Potrebe za ovim materijalom procenjene su na 4.500 dužnih metara. U toku je priprema ponuda za izbor dobavljača ovog materijala.

Svi koji žele da pomognu obnovu pravoslavnog hrama svoje donacije i priloge mogu dostaviti putem namenskog žiro-računa crkve (detaljnije).

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU