SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   

 

 

 

 

INTERVJU SA Mirkom GOLUBOVICEM

 

Razgovarali smo sa Mirkom Golubovićem, šefom stručnog štaba FK "Polet" iz Sivca i evo šta on kaže povodom uspeha i plasmana naših fudbalera u viši rang takmičenja u Vojvođansku ligu...

Mirko GOLUBOVIC, šef stručnog štaba FK "Polet"

 

KAKO STE POSTIGLI USPEH?

-Jednim koordiniranom radom između stručnog štaba i agilne uprave selektirana je jedna mlada i talentovana generacija 19-to godišnjaka koja je htela da napreduje i da postigne nešto što ni jednoj generaciji u 75-godišnjoj istoriji kluba nije uspelo.

MENTALNA STABILNOST EKIPE...

-Iako mlada, ekipa je pokazala izvanrednu mentalnu stabilnost, jer nije lako iz utakmice u utakmicu, ulaziti sa imperativom pobede, a posebno ako se zna da je u prvom delu prvenstva naša ekipa zaostajala 5 bodova za vodećim.

Izvanredno fizički pripremljena i disciplinovana ekipa uspešno je izvršavala sve taktičko-tehničke zahteve trenera to je neminovno dovelo do uspeha, najvećeg u istoriji kluba.

POGLED NA STATISTIKU...

-Iako je ubedljivo najmlađa ekipa u ligi, momci su postigli najviše golova uz impozantnu gol razliku 85:29 od toga, ostvarena je 21 pobeda, 3 nerešene utakmice i 6 poraza (5 u jesenjem i samo 1 prolećnom delu prvenstva).

NAVIJAČI...

-Oni su posebna priča. Veliki doprinos dali su navijači, oni su sasim sigurno bili 12 igrač naše ekipe. Bodrili su nas u velikom broju i na domaćem terenu ali na teškim gostovanjima. Oni su pravi primer mnogim prvoligaškim navijačkim grupama, kako se svim srcem navija za svoj klub. Čak je i osnovana i nova navijačka družina pod imenom "Incident boys".

KAKO DALJE?

-Sigurno najzaslužniji za ovaj istorijski uspeh uspeh su igrači i stručni štab, i najsretniji bi bili da ostanemo na okupu i u narednoj takmičarskoj sezoni u Vojvođanskoj ligi, koja je sigurno zahtevnija. Trebaće nam sigurno i veća finansijska pomoć od sponzora, mesne zajednice, pa je i to jedan od problema koje bi trebalo na vreme sagledati i prevazići, kako bi ekipa ostala na okupu i uz 2-3 pojačanja stvorili bi uslove za nove uspehe.

 

 

 

FK POLET
 
POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU
 
 
   
copyright © sivac.net 2003