SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   
 

 

SIVAC.NET / godina prva

 

Danas, 15. decembra, SIVAC.NET puni prvu godinu svog postojanja.

Ideja o postanku internet prezentacije razvijala se duže vreme, a uobličena je i realizovana veoma brzo nakon prvog neformalnog sastanka redakcije.

Imali smo osnovnu ideju - prikazati Sivac na internetu, imali smo jasan cilj - afirmisanje mladih, sporta, kulture, privrede, povezivanje i otvaranje mogućnosti saradnje sa dijasporom, doprinos kvalitetnijem životu u mestu u kome živimo i koga volimo.

Da li smo u tome uspeli? - To ocenite Vi, naši posetioci.

Imali smo ideju - imamo je i dalje. Imali smo cilj - imamo ga i dalje. Radimo na tome. Sredstvo nam je svetska mreža, moćna i neiscrpna, koja svojim finim nitima prodire u sve kutke ovog našeg malog sveta; do svih naših ljudi, Sivčana srcem i poreklom, ma gde oni bili.

Za ovih godinu dana trudili smo se da pokrijemo sva dešavanja u mestu; kulturna, sportska, politička, crkvena, obrazovna, privredna... Možemo mi još bolje i još više, ali za to nam je potrebna bolja saradnja sa svima onima koji razumeju i prihvataju osnovnu ideju SIVAC.NET-a. Uz otvoren poziv na saradnju, ovom prilikom posebno moramo istaći našeg stalnog saradnika Zorana O. Peruničića koji svojim tekstovima o prošlosti Sivca oplemenjuje naše stranice. Spoznavanje istorije našeg mesta kroz zanimljive i relativno nepoznate detalje čini nas svesnijim trenutka u kome živimo i spremnijim za vremena koja dolaze.
Takođe, na samom početku rada puno nam je značila podrška prijatelja, koji su nam svakodnevno pomogli da prevaziđemo tehničke probleme. Ovi problemi su gotovo upotpunosti rešeni tek krajem maja ove godine kada Savet Mesne zajednice Sivac izlazi u susret našim potrebama i obezbeđuje neophodnu opremu. Njima i svim ostalima koji su nam pomogli veoma smo zahvalni i to nećemo zaboraviti.

nekoliko reči o posećenosti

Internet prezentacija SIVAC.NET do sada je ostvarila nešto više od 30.000 poseta. To znači da smo imali u proseku 82 posete dnevno u toku ovih prvih godinu dana.

Najveću posećenost zabeležili smo u toku septembra kada je naša stranica otvorena 3.707 puta, u proseku 123 posete dnevno.

Najveći broj dnevnih poseta zabeležen je 24. oktobra kada je zabeleženo 180 poseta.

Pored toga što smo u septembru imali najveći ukupni broj poseta tog meseca na našim stranicama imali smo posetioce 46 zemalja (oblasti)

Australia
Austria
Belgium
Brazil
Canada
Colombia
Croatia (Hrvatska)
Czech Republic
Denmark
Faroe Islands
Finland
France
Germany
Greece
Hungary
Iceland
Israel
Italy
Japan
Latvia
Mexico
Netherlands
Network
New Zealand (Aotearoa)
Norway
Old style Arpanet (arpa)
Pakistan
Poland
Portugal
Romania
Russian Federation
Samoa
Seychelles
Singapore
Slovenia
Snjeden
Switzerland
Taiwan
Tuvalu
United Kingdom
United States
Unresolved/Unknown
US Commercial
US Educational
US Military
Yugoslavia

Zahvaljujemo se svim posetiocima. Budite uz nas i dalje, priča o Sivcu se nastavlja...

redakcija SIVAC.NET-a

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU
 
 
   
copyright © sivac.net 2003