SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   

 

 

KLIKNI NA SLIKU ZA UVECANJE

poslednja razmeravanja terena

KLIKNI NA SLIKU ZA UVECANJE

 

KLIKNI NA SLIKU ZA UVECANJE

projektant Duško Milanovic i agronom Nemanja Rajic ispred mašine za postavljanje šipova

 

KLIKNI NA SLIKU ZA UVECANJE

mašina za postavljanje šipova

 

KLIKNI NA SLIKU ZA UVECANJE

mašine za postavljanje šipova, podizanje cevi

 

 

IZGRADNJA SILOSA ZA ZZ " Sivac"

 

U petak, 12. marta 2004.godine po čela je prva faza radova na izgradnji skladišnih silosa za potrebe Zemljoradničke zadruge "Sivac".

Radovi su počeli pobijanjem betonskih šipova na koje će se nadgraditi ćelije za skladištenje robe.

KLIKNI NA SLIKU ZA UVECANJE

prostor predvidjen za izgradnju silosa, okolčena površina

Na 48 šipova biće izgrađeno 6 ćelija, prečnika 6.5 metara, kapaciteta 50 vagona svaka. Ćelije će biti postavljene na čeličnim postoljima visine 4.5 metra, dok je visina plašta 18 metara. Ukupni kapacitet objekta biće 300 vagona tj. 3000 tona.

Predviđena dinamika radova u ovoj fazi, na pobijanju šipova, je 4-5 šipova dnevno i računa se da će ovaj deo posla biti završen za 10 dana.

Objekat će imati i mašinsku kuću, platformu za kipovanje prikolica, usipni koš. U planu je i izgradnja sušare i tampon ćelije, mešaone, korpe za utovar svinja, takodje, razmatra se i mogućnost uvodjenja gasa kao goriva za sušaru i dr.

U razgovoru sa Milankom Rovčaninom, direktorom ZZ "Sivac", saznali smo da je cilj ove investicije zaokruživanje delatnosti zadruge. Ovim silosom i svim planiranim objektima ovoga kompleksa biće zaokružen ciklus - proizvodnja, skladištenje i prerada žitarica, a zatim i distribucija (prodaja) proizvoda od žitarica sa 1000 hektara zemljišta u posedu ove zadruge uz koje treba dodati i brojne kooperante iz privatnog sektora. Prvi rezultati ove investicije biće vidljivi već ovog leta.

Izvodjač radova je Jugofund Beograd (Zepter Investment), šef gradilišta je Ljubomir Terzić, a projektant je Duško Milanović.

 

20. mart

Redakcija SIVAC.NET-a posetila je gradilište u subotu 20. marta.

Na gradilištu smo zatekli vredne gradjevinare.

KLIKNI NA SLIKU ZA UVECANJE

Šef gradilišta Ljubomir Terzic rekao nam je da radovi teku kao što je i planirano, vremenski uslovi su idelani i rokovi za ovu fazu radova bice ispoštovani.

 

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU
 
 
   
copyright © sivac.net 2003