"KO JE KRIV ZA JEDINICU" / GENERALNA PROBA

 

Dečiji dramski ansambl sivačkog Doma kulture za ovu sezonu pripremio je predstavu "Ko je kriv za jedinicu?". Bili smo na generalnoj probi i sačinili nekoliko snimaka sa ove zanimljive dečije predstave, takodje napravili smo i kratak intervju sa Sašom Žujovićem, režiserom .

Saša Žujović

-Predstava "Ko je kriv za jedinicu?" rađena je po tekstu Ane Vukajlović, profesorice književnosti. Dali smo sebi malo slobode da se igramo sa ovim tekstom, tako da smo tekstu dodali brojne improvizacije, što replika iz svakodnevnog života, što replika iz školskih klupa i nekih internih šala. Time smo pokušali da obogatimo ovaj tekst. Isto tako i scenografija je zamišljena da podupre aktivnost na sceni.

 

 

rad na predstavi

-Bitno je da su se deca koja učestvuju u predstavi lepo i kreativno igrala ovih pet meseci, da su se lepo družili i zabavili, a najvažnije u svemu ovome je da su ostali sačuvaniji od ulice. Sa ovom decom bilo je veoma lako i lepo raditi jer njihova bujna mašta olakšava rad i pripremu predstave.

 

igranje predstave

-Predstavu smo davali nekoliko puta za domaću, sivačku, publiku, učestvovali smo na opštinskoj smotri dečijeg dramskog stvaralaštva u Kruščiću na kojoj se nažalost nismo kvalifikovali za dalje takmičenje. Imamo i nekoliko poziva za gostovanja, kao prvo to je poziv Doma kulture iz Lipara.

 

o mladim glumcima

-Što se celog ansambla tiče deca se jako lepo slažu i druže i svi su oni uglavnom ista generacija. Nezahvalno je pominjati nekog posebno. Mi se znamo od ranije, jer prošle godine smo zajedno radili "Prvu žurku", tako da je podela uloga bila mnogo lakša. Ipak, dajem sebi slobodu da istaknem glumu Kristine Keljević. Njena gluma i talenat su izuzetni i mogla da stane na scenu rame uz rame sa Jovanom Paulom i Mišom Stijepovićem. Naravno i svi ostali su vredni da se pomenu, jer to su vredna i talentovana deca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klikni na sliku za uvecanje

uloge:
Milena Amidžić
Kristina Keljević
Lidija Jurkić
Marko Blagojević
Siniša Suvajdžić
Vlada Begić
Branislav Milović
Živko Raičević
Milana Simin
Sanela Savai
Jelena Medojević
Nevena Furtula

scenografija, kostimi muzičke numere:
Saša Žujović

šminka:
Milica Paul

svetlo, ton:
Miroslav Knežević, Stojan Vorkapić

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU