ODRŽAN MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR

 

22. septembar '06.

Početkom septembra u Sivcu, u organizaciji Košarkaškog kluba "Sivac" održan je Međunarodni košarkaški turnir za pionire na kojem su učestvovale selekcije 92. godišta košarkaša iz Odžaka, Bačke Palanke, Sivca i gosti iz Vogošće iz Bosne i Hercegovine.

Ideja za organizovanjem Međunarodnog turnira nastala je iz želje da se uzvrati izuzetno gostoprimstvo koje su mladim košarkašima i košarkašicama iz Sivca ukazali njihovi prijatelji iz Sarajeva tokom njihovog nedavnog boravka u Bosni.

Dvodnevni turnir protekao je u pravoj drugarskoj atmosferi. Dečaci iz Vogošće bili su smešteni u domovima svojih drugara iz Sivca. Druženje mladih sportista trajalo je dva dana, tokom kojih su odigrali i nekoliko utakmica.

Najpre su se sastali dečaci Košarkaškog kluba "Sivac" i KK "Vogošća - Mims" (75:50), a odmah potom i mladići iz KK "Dunav" B. Palanka i KK "Odžaci" (70:29). U mečevima za konačan plasman na turniru Sivčani su pobedili goste iz Bačke Palanke (65:51), dok su dečaci iz Vogašće nadigrali vršnajke iz Odžaka (51:28). Prvo mesto osvojili su mladi Sivčani, drugo mesto pripalo je košarkašima Dunava iz Bačke Palanke, treći su bili gosti iz Vogošće, a četvrto mesto pripalo je Odžačanima.

Mladi Aleksandar Vojinović iz Sivca proglašen je za najboljeg igrača na turniru.

Druženje mladih sportista trajalo je dva dana, tokom kojih su pored zanimljivih sportskih nadmetanja gosti iz Bosne imali priliku da bolje upoznaju najveće Vojvođansko selo i prirodne lepote Malog Stapara.

Prema utiscima organizatora i učesnika bilo je to druženje za nezaborav. Stvorena su nova prijateljstva, ojačana stara a takmičarski rezultat bio je i ostao u drugom planu. Dogovoreni su novi susreti prijatelja.

Prilog pripremio Radoje Cvijović,
fotografija KK "Sivac".

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU