SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   

 

 

 

 

 

 

 

klikni na sliku za uvecanje

 

KREATIVNA RADIONICA / novogodišnja izložba

 

U sredu, 22. decembra u Bilbioteci u Sivcu održana je prodajna izložba ukrasnih novogodišnjih i božićnih radova osnovaca, koji svoje radove stvaraju u okviru Kreativne radionice koja je deluje u sivačkoj osnovnoj školi.

Nešto više o osnivanju i radu Kreativne radionice rekla nam je gospođa Snežana Sadžakov, učiteljica 3. razreda ove škole, koja, inače, rukovodi radom ove radionice:

Snežana Sadžakov

-Ideja kreativne učionice postoji već nekoliko godina i potekla je od aktiva učitelja, od mene i učiteljice Magde Tabori. Uz nas Kreativnoj radionici se priključila nastavnica Gordana Petrović sa učenicima 8. razreda, iako je akcija pokrenuta sa učenicima 7. razreda. Sa radom smo počeli u novembru mesecu u jednom specijalnom prostoru u okviru škole. Radionica radi dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom, na principu samofinansiranja. Znači deca prave upotrebne predmete, koji bi eventualnom prodajom po nekoj simboličnoj ceni omogućili održavanje te radionice. Počeli smo tako što smo dobili sponzorstvo od gospodina Rodića i gospodina Jovice Kalića koji su nas pomogli. Ovo u suštini nije jeftin hobi. Pogotovo nije jeftin u smislu ovih keramika, boja... to je sve vrlo skupo.

Kakvi su planovi Kreativne radionice u narednom periodu?

-Radionica će do kraja školske godine, barem je tako planirano, imati još tri prodajne izložbe. Jedna je planirana za 8. mart, s tim što ćemo u vreme zimskog raspusta pažljivo odabrati šta ćemo raditi. Takođe, u toku zimskog raspusta preselićemo radioncu u veću prostoriju i napravićemo pozivnice za Svetosavski bal koji organizuje škola. Pored osmomartovske planiramo i izložbu za Uskrs i planiramo za kraj maja ili početak juna jednu prodajnu izložbu letnjih majica za malu decu i majica za tinejdžere.

Gospođa Sadžakov koja rukovodi projektom Kreativne radionice izrazila je zadovoljstvo učinkom današnje izložbe. Većina prodajnih eksponata je našla svoje kupce a svi oni preostali ostaju u prostorijama biblioteke uz takođe mogućnost prodaje u narednim danima.

Delatnost Kretaivne radionice predstavlja ostvarivanje jednog od izbornih predmeta za učenike sedmih i osmih razreda osnovne škole, pod nazivom Izrada suvenira. Rad u okviru ove radionice se ocenjuje i ova ocena ne ulazi u prosek ocena, međutim, ona može imati značaja za sve one učenike koji se opredele za nastavak školovanja na srodnim usmerenjima.


 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

klikni na sliku za uvecanje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
   
copyright © sivac.net 2003