MARIJA BOŠKOVIĆ TREĆA U DRŽAVI

 

21. januar '06.

Sportskih talenata uvek je bilo u Sivcu. Neki su svoje karijere uspešno započeli u fudbalu, neki u košarci, a ovoga puta naše zanimanje biće usmereno ka jednoj devetogodišnjoj devojčici koja se uspešno bavi tenisom.

Reč je o Mariji Bošković (na slici) učenici trećeg razreda osnovne škole koja je na nedavnom održanom državnom prvenstvu u Suboticu, u uzrastu do deset godina osvojila treće mesto. Osvajanjem pehara za treće mesto na Babolat kupu u jakoj konkurenciji trideset takmičarki ovog uzrasta iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Vršca, Zrenjanina, Pančeva, Sente i drugih gradova Marija je ostvarila najveći uspeh takmičara tog uzrasta za kulsku opštini u istoriji.

Kako sama kaže najteži meč bio joj je onaj u polufinalnu, kada je u velikoj borbi izgubila od Dejane Radonjić iz Zrenjanina, inače prve na državnoj rang listi i pobednici državnog prvenstva.

ljuti sportski rivali i dobre drugarice - pobednica Dejana Radonjić iz Zrenjanina i naša Marija Bošković

Marija vredno trenira u sivačkom tenis klubu, pod vođstvom dr Fedora Teodorovića, sivačkog entuzijaste i zaljubljenika u ovaj elegantni sport. Pored redovnih treninga mlada Marija postiže uspehe i u školi. Odličan je učenik i posebon voli svoje školske drugare i drugarice, kao i svoju učiteljicu Dobrilu Žeželj koja joj pruža svu potrebnu podršku i razumevanje po pitanju njenih treninga.

Njen požrtvovani rad i trud se isplatio tako da je za proteklih godinu dana na državnoj rang listi napredovala za sedamdeset dva mesta, dospevši sa 76-og na četvrto mesto.

 

Inače sivačka škola tenisa postoji već dvadesetak godina i kontinuirano i uspešno radi u izuzetno skromnim uslovima. Deca nemaju prostoriju za treninge, teren na otvorenom je u veoma lošem stanju, nedostaje mnogo toga, ali sve te nedaće njihova ljubav prema tenisu usepšno prevazilazi. Veliku pomoć radu i opstanku kluba daju roditelji dece koja treniraju, ali i Ratko Rondović, sivčanin na radu u Austriji. Ratko, radi kao teniski trener u Beču, prikuplja korišćenu tenisku opremu, rekete, loptice, mreže i ostale neophodne rekvizite i na taj način doprinosi održanju tenis kluba u Sivcu.

Klub je u velikim problemima i kada su u pitanju učešća na turnirima. Roditelji dece koja se takmiče nemogu uvek finansijski da pomognu, pa je čest slučaj odustajanje od nadmetanja isključivo usled materijalnih razloga.

Ovim putem redakcija SIVAC.NET-a uućuje javni poziv svima onima koji mogu da pomognu, da doprinesu daljem razvoju talentovane teniske omladine u Sivcu.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU