Milovan Medić, kapiten ŠK "Kula"

 

ODRŽAN PRVI MEMORIJAL "Zoran Sokić - Krta"

 

05. februar '06.

Članovi Šah kluba "Kula" bili su najuspešniji na memorijalnom turniru "Zoran Sokić - Krta" održanom proteklog vikenda u Plavoj sali Doma kulture u Sivcu.

U fer i prijateljskoj atmosferi odigran je četvoromeč u kojem su se sastali šahisti iz Kule, Crvenke, Panonije i Sivca.

Igrana su tri kola uz tempo igre pola sata po igraču, a za poštovanje pravila i bodovanje bio je zadužen Nikola Balandžić, republički sudija iz Kule.

Najbolji ukupni rezultat ostvarili su šahisti Kule sakupivši 17 poena, što je bilo dovoljno za pet bodova i prvo mesto u konačnom plasmanu. Četiri boda i ukupno drugi rezultat ostvarili su šahisti Panonije, dok su treće mesto sa osvojena tri boda zauzeli članovi šahovskog kluba iz Crvenke. Domaći šahisti ostvarili su svega četiri poena što nije bilo dovoljno ni za bod, pa im je pripalo mesto na začelju tabele.

Šah klubu iz Kule pripali su veliki prelazni pehar i jedan manji u trajno vlasništvo, koje je u ime kluba primio kapiten Milovan Medić.

Za najbolje plasiranog pojedinca turnira proglašen je kuljanin Mileta Tadić, koji je ostvario maksimalan učinak - tri pobede u tri meča.

Iako su ovoga puta turnir završili bez takmičarskog uspeha, domaćini su na polju organizacije zaslužili sve pohvale. Turnir je protekao u sjajnoj atmosferi, bez ikakvih problema a učinjen je i korak više. Naime, uporedo sa turnirom za seniore, organizovano je i šahovsko nadmetanje pionira šahovskih škola Sivca i Crvenke.

Ovde pobednika nije bilo, meč završeno je rezultatom 5:5, ali organizator Šah klub "Sivac" još jednom je pokazao da veliku pažnju posvećuje radu sa najmlađima. Svi omladinci nagrađeni su slatkišima, a najuspešnije mlade sivačke šahiste SIVAC.NET je nagradio sa po pet internet sati. Ovoga puta internet sate dobili su Nikola Raonić, Periša Radović, Igor Andrić, Bojan Đoković i Živko Raičević.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

za ljubitelje statistike

I kolo

Sivac - Kula

1/2 : 7 1/2

 

Crvenka - Panonija

3 : 5

II kolo

Sivac - Crvenka

1/2 : 7 1/2

 

Kula - Panonija

5 1/2 : 2 1/2

III kolo

Panonija - Sivac

5 : 3

 

Crvenka - Kula

4 : 4

konačan plasman

rbr

klub

I kolo

II kolo

III kolo

poeni

bod

mesto

1

Sivac

1/2

0

1

0

4

0

4

0

IV

2

Crvenka

3

0

10 1/2

2

14 1/2

3

14 1/2

3

III

3

Panonija

5

2

7 1/2

2

12 1/2

4

12 1/2

4

II

4

Kula

7 1/2

2

13

4

17

5

17

5

I

 

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

najuspešniji pojedinac Mileta Tadić, ŠK "Kula"