MI OBNAVLJAMO HRAM, HRAM OBNAVLJA NAS

 

U subotu 15-og maja s hlebom i soli Crkvena Opština Sivac dočekala je Sivčane u Narodnoj biblioteci. Okupljene su pozdravili, na saradnju i pomoć se obavezali g-din Pavkov Sava - predsednik Organizacionog odbora Sivčana u Novom Sadu, otac Milan Malinić i g-din Subotić Milan predsednik Saveta mesne zajednice.

 

U najdivnijem hramu, pred najvrednijim ikonama pomolili smo se Bogu da blagoslovi dobru nameru za obnovu hrama.

 

 

U restoranu ZZ «Sivac» organizovana je prigodna večera. Misli su išle u prošlost... «Putovanje» je započeo g-din Paroški podsećajući na časove veronauke, na proslavu Uskrsa u svom detinjstvu, na dane kada je hram bio «tesan» da primi sve vernike.

 

Na komunističke dane, posetu Kumrovcu i srpskim manastirima, svom kumovanju sivačkom hramu osvrnuo se i g-din Božidar Medojević.

 

Veoma slikovito, nadahnuto ljubavlju prema pravoslavlju, hramu Svetog Oca Nikolaja i rodnom Sivcu govorio je profesor Isidor Rajić. Bila je to svečana prilika da čujemo velikog humanistu koji nam je oživeo svoje učešće u bici na Batini, SKOJ-evske dane, marljiv rad sa seljacima, ali i borbu za Badnje veče i Uskrs u svom životu.

 

Molitva, vera u duhovnu obnovu sivačkog društva i hrama Svetog oca Nikolaja okupiće nas ponovo na hramovnu slavu Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u nedelju 22. maja.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU