SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   

 

 

SA MEĐUNARODNOG SAJMA PČELARSTVA

 

Na Međunarodnom sajmu pčelarstva održanom proteklog vikenda u Somborskoj hali Mostonga, među brojnim posetiocima bili su i sivački pčelari. O utiscima sa ove značajne pčelarske manifestacije razgovarali smo sa Stankom Golubovićem, jednim od osnivača sivačkog udruženja pčelara:

Stanko Golubovic
Stanko Golubović, pčelar

-Sajam je trajao tri dana, a posetioci, uglavnom pčelari, imali su priliku da posete prodajnu izložbu pčelarskih proizvoda i opreme, a uz to mogli su da prisustvuju brojnim predavanjima iz oblasti pčelarstva.

Predavanja bila su veoma zanimljiva jer su obuhvatila trenutno aktuelne teme,tako je dr. prof. Ćirović iz Kragujevca održao predavanje na temu uzimljavanja pčela. Interesantno izlaganje imao je i jedan predavač iz Mađarske, koji je govorio o uslovima koje propisuje evropska zajednica o gajenju pčela i proizvodnji i plasmanu meda, dok je o pčelarenju i zaštiti pčela od varoe i raznih drugih pčelinjih bolesti govorio Rodoljub Živanović, urednik lista "Pčelar". Predavanja su bila veoma dobro posećena.

Sajamska izložba opreme za pčelarstvo, bila je odlična prilika da se posetioci, uglavnom pčelari, snabdeju svim potrebnim lekovima, alatima i drugim potrebštinama za gajenje pčela.

Ova sajamska manifestacija organizovana je na nivou čitavog Zapadnobačkog okruga, tako da su bili prisutni pčelari iz opština Sombor, Apatin, Odžaci, Kula, Subotica, Vrbas, takodje, bilo je dosta gostiju iz Mađarske i Hrvatske.

Sivački pčelari nisu imali organizovan nastup na ovom sajmu.

 

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU
 
 
   
copyright © sivac.net 2003