slavska pogača, kolač i naravno med

 

 

ovogodišnja slavska kuma, Vida Pejin, deli osveštenu pogaču, med i kolač

 

VIDOVDAN - SLAVA SIVAČKIH PČELARA

 

U utorak, 28. juna, na Vidovdan leta gospodnjeg 2005. svečano je obeležena slava sivačkih pčelara. Druženje pčelara i gostiju počelo je bogosluženjem oca Milana Malinića u sivačkom pravoslavnom hramu.

Ove godine čast da budu kumovi pripala je porodici Pejin Dušana i Vide. Evo šta nam je kuma izjavila:

kuma, Vidosava Pejin

-Moj suprug pčelari već dvadeset i više godina. Verujem da će sivački pčelari nastaviti sa ovom tradicijom. Trebalo bi što više mladih da se bavi pčelarstvom. A najviše bih želela pčelarima, da njihove "pčelice Maje" budu vredne i da što više unosa unesu u njihova plodišta.

Druženje je nastavljeno sjajnom ambijentu sivačkog Vatrogasnog doma, gde je za sve goste priređen svečani ručak.

Uz bogatu trpezu zaslužnim gostima su uručene zahvalnice kojima se izaržava zahvalnost za podršku u radu sivačkim pčelarima. Zahvalnice je uručio predsednik Pčelarskog društva "Sivac" Miroslav Delić. Evo i njegovih utisaka o današnjoj svečanosti:

Miroslav Delić., predsednik udruženja pčelara

-Danas smo se sakupili ovde da obeležimo našu pčelarsku slavu Vidovdan, četvrtu po redu. Pošto je u toku pčelarska sezona, mali broj gostiju iz drugih mesta se odazvao našem pozivu. Kumovi na današnjem slavlju su Duško i tetka Vida Pejin. Iskoristili smo ovu svečanu priliku da podelimo priznanja zaslužnim članovima, gostima, kao i sponzorima našeg udruženja. Od naših članova priznanja su dobili Kamenko Poparić i Dušan Pejin kao dugogodišnji članovi i ljudi koji veoma aktivno učestvuju u radu našeg pčelarskog udruženja.

Moramo se pohvaliti da je i redakcija SIVAC.NET-a dobila priznanje za dosadašnji rad i popularizaciju pčelarstva u Sivcu, ali i mnogo šire.

 

 

RK "SIVAC 69"
 
POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maksa Mudrinić će biti slavski kum naredne godine