SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   
 

 

AKTIVNOSTI SIVAČKIH PENZIONERA

 

Mesna organizacija invalida rada u Sivcu zajedno sa jednim delom porodičnih penzionera broji oko 600 članova. Organizacija ima svoj Statut i Pravilnik a dužnost njenog rukovodstva je da se stara o tim članovima kako bi u ovoj vrlo lošoj i teškoj situaciji za penzionere koliko toliko bolje živeli. Udruženje za svoje članstvo obezbeđuje nabavku ogreva, životnih namirnica (brašno, šećer, ulje, krompir sanitarije i sl.) i sve to na odloženo plaćanje i po povoljnim cenama.

Vukašin Vučinić

Predsednik udruženja Vukašin Vučinić rekao nam je sledeće:-Naši članovi su prilično zadovoljni sa ovakvim radom koji im koliko toliko omogućuje da lakše žive i da se druže.

U sastavu ove organizacije radi i odeljak članova za sport i rekreaciju invalida rada (i ne samo njih) tako da postoji ekipa za pikado, šah, kuglanje, pločice i karike. Ekipe su dobro organizovane, treniraju dva puta nedeljno i svaka ima svog kapitena.
-Takmičimo se sa drugim organizacijama po mestima. Imali smo susret sa apatinskom organizacijom penzionera u pikadu, u Kljajićevu smo se nadmetali u pikadu i pločicama, u Sombor u pločicama dok je šahovski turnir organizovan sa radnom organizacijom DPP Bačke u Sivcu. Svugde smo bili ubedljivo najbolji. Nadmoć naših takmičara posebno pokazuju Jelica Šćepanović, Perunika Gluščević, Milojka Terzić u pikadu,Obrad Caković, Mitrar ??vačević i drugi u šahu, Oberkers Ivanu, Mlađa Novakov i Kosa Tomašević u pločicama - govori Vučinić.

Organizovana su i brojna druženja sa sličnim udruženjima u Kuli, Crvenki, Somboru, Apatinu (3 puta), Kljajićevu, Bođanima, Odžacima, Laliću, Kupusini, Katićevom salašu (3 puta) i dr. Za sve ove aktivnosti i mnogobrojna putovanja neophodno je obezbediti i prevoz. Sivačkim penzionerima po ovom pitanju najviše pomaže Ljubiša Janković, koji povoljnim cenama autobuskog prevoza olakšava druženja.

sa druzenja u Apatinu

detalj sa druženja u Apatinu

Lepeza aktivnosti udrženja neprestano se proširuje. Druženja i sportski susreti sa penzionerima iz susednih mesta i opština prerasli su u nešto više.
-Bratimljenje naše organizacije sa apatinskom organizacijom penzionera izvršili smo u toku ove 2004. godine, a nakon toga, u novembru mesecu usledilo je i bratimljenje sa penzionerskom organizacijom iz Kljajićeva. Posebno lepo bilo je u Kljaićevu gde se svečano bratimljenje obavilo u sali prepunoj gostiju. Razmenjene su povelje i pokloni, a veselo druženje, uz muziku i prigodan svečani program trajalo je sve do ranih jutarnjih sati narednog dana.

bratimljenje u Kljaicevu

detalj sa bratimljenja u Kljajićevu

Plan aktivnosti udruženja zajedničkim snagama prave članovi Mesnog odbora i predsednik ove organizacije Vukašin Vučinić. Planovi se poštuju i organizacija funkcioniše vrlo uspešno. Sekretar penzionerske organizacije invalida rada je Zorica Bikicki koja takođe vrlo dobro sarađuje. -Mi ćemo i ubuduće snabdevati članstvo (koliko smo u mogućnosti), družiti se i vršiti razna takmičenja i bratimljenja – kaže Vukašin Vučinić predsednik Mesnog odbora invalida rada u Sivcu.


 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU
 
 
   
copyright © sivac.net 2003