VEČE PEVAČA AMATERA / FINALE

 

21. oktobar '05. - finale

Kao što smo i najavili, u četvrtak 20. oktobra u Domu kulture u Sivcu održano je finalno veče pevača amatera.

Na kvalifikacionom takmičenju, od ukupno 16 takmičara plasman u finale izborilo je njih sedam.

U večerašnjem programu svi takmičari su izveli dve nemure po slobodnom izboru.

 

 

Božana Krčmar je nastupila sa pesmama "Zapevala bul-bul ptica" i "Moj živote".

 

 

 

Slađana Pejin je otpevala "Karanfil se na put sprema" i "Obeležena".

 

 

 

Valentina Savić je izvela numere "Tako mlada" i Zašto me u obraz ljubiš".

 

 

 

Bobana Damjanović je otpevala "Pazi skime spavaš" i "To".

 

 

 

Jelena Lančuški je nastupila sa pesmama "Jutros mi je ruža procvetala" i "Zagrli me".

 

 

 

Rajko Nikolić - Brica otpevao je "Ti si žena mog života" i "Ugasila si me".

 

Ove finalne večeri nije nastupio Vukašin Vučinić, zbog smrtnog slučaja u familiji.

Publika je i ove večeri mogla da uživa u popularnim melodijama zabavne i narodne muzike u izvođenju najboljih sivačkih pevača amatera. Nervoza i trema kod takmičara ovoga puta je bila vidljivija nego pre sedam dana.

U pauzi takmičenja publiku su zabavljali Dragan Dovijarski na klavijaturama, Vladimir Pejin je otpevao nekoliko pesama u svom stilu, nastupio je i Miladin Marinkov sa svojim amaterskim pevanjem a sivačkoj publici se predstavila i mlada gošća iz Crvenke Bojana Antović (na slici desno).

Žiri je bio u istom sastavu kao i u kvalifikacionom takmičenju i doneo je odluku da prvo mesto podele Jelena Lančuški i Bobana Damjanović, dok je treće mesto pripalo Rajku Nikoliću - Brici.

pobednici takmičenja pevača amatera - Jelena Lančuški, Rajko Nikolić - Brica i Bobana Damjanović

Nagradu publike dobila je Bobana Damjanović. Organizator je podelio i simbolične novčane nagrade najboljim sivačkim pevačima amaterima.

Audio-video snimke uskoro ćete moći da vidite i poslušate na forumu.

 

14. oktobar '05. - kvalifikacije

U četvrtak, 13. oktobra u Domu kulture u Sivcu, održano je takmičenje pevača amatera.

Velika sala je bila puna naših sugrađana koji su sa nestrpljenjem iščekivali nastup 16 takmičara svih generacija od 7 do 77 godina.

 

Pred publikom se pojavio prvo najstariji takmičar. Uz muzičku pratnju Vukašin Vučinić je otpevao pesmu "Zaljubi se mlado momče". Publika je bila oduševljena i uzvratila salvom aplauza i svima u sali bilo je jasno da ćemo ovog takmičara videti i na finalnoj večeri, za sedam dana.

 

Zatim su nastupile mlade snage. Najpre je Nenad Vukašinović otpevao popularnu numeru "Lane moje". Videlo se da je ovo prvi javni nastup pred brojnom publikom, trema je učinila svoje..

 

 

Numeru "Moj živote" izvela je Slađana Pejin. Njoj nastup pred mnogobrojnom publikom uopšte nije bio problem. Izuzetna energija mlade i talentovane gospodjice prenela se i na publiku koja je burnim aplauzom pozdravila njen nastup. Znalo se da imamo još jednog finalistu.

 

Kao četvrta po redu sivačkoj publici se predstavila i Džastina Pašin, gošća iz Subotice. Mlada takmičarka je krenula dobro, međutim trema je nadvladala neosporni talenat.

 

Kad je na sceni počeo nastup mlade Aleksandre Kucurski svi u sali smo pomislili da u Sivcu večeras gostuje Slavica Ćukteraš. Pesmom "Zašto me u obraz ljubiš" ona je oduševila publiku i zaista zaslužila da uđe u finale, međutim strogi stručni žiri je ovoga puta imao veoma visoke kriterijume.

 

Iako je pevala bez muzičke pratnje, Valentina Savić je digla na noge sivačku publiku otpevavši, na engleskom jeziku, temu iz velikog filmskog hita "Titanik". Plasman u finale je bio sasvim izvestan što je i stručni žiri kasnije samo potvrdio. poslušajte

 

Nemanja Plavšić je izveo numeru "Splavovi" i osvojio simpatije publike. Nažalost, nije izborio učešće na velikom finalu naredne sedmice.

 

 

Najpopularnija pesma ove pevačke večeri bila je numera "Tako mlada" od popularne pevačice Tanje Savić. Mlada Milica Golubović lepo je izvela ovu numeru, dobila brojne apaluze, međutim to nije bilo dovoljno za dalji plasman.

 

Kristina Vajs je izvela pesmu "Beograd" od popularne Cece. Primetna trema u početku tokom nastupa gotovo je nestala, publika je to primetila i aplauzom nastojala da podrži mladu takmičarku, međutim sve to nije bilo dovoljno za plasman u finale.

 

Zatim je sa pesmom "Tako mlada" nastupila Tijana Vuković. Iako je publika burnim aplauzom pozdravila i ovu takmičarku njen nastup nije bio na nivou finala.

 

 

Natup Miljane Stožinić sa pesmom "Hteo ne hteo" publika je sjajno prihvatila. Talenat je došao do izražaja, međutim trema od javnog nastupa bila je veoma prisutna i velikoj meri umanjila šanse za nastup u završnici takmičenja.

 

Oduševljenje u publici nastalo je kad se na sceni pojavila mlada Bobana Damjanović. Sa ne skrivenim simpatijama publika je tokom čitave izvedbe pesme "Obeležena" prosto nosila ovu takmičarku. Talenat je došao do izražaja u potpunosti, trema je za ovu gospodjicu nepoznata reč. Ovoga puta žiri i publika su imali identično mišljenje - Bobana ide u finale. poslušajte

 

Sa pesmom "Mito bekrijo" nastupila je Jelena Lančuški. Iako je nastupila bez muzičke pratnje mlada izvođačica nikog nije ostavila ravnodušnim pa ni strogi žiri, tako da je ćemo je videti u finalu. poslušajte

 

Zatim je nastup imala Jovana Videkanić sa numerom "Votka". Talenat za pesmu kod ove mlade takmičarke je očigledan, međutim činjenica da je na sceni prvi put pred brojnom publikom bila je nepremostiva.

 

Božana Krčmar je nastupila sa pesmom "Tako mlada". Publika je bila zadovoljna njenim scenskim nastupom.

 

 

Kao poslednji nastupio je Rajko Nikolić sa numerom "Poslednji boem". Popularni Brica oduševio je publiku svojim pevačkim kvalitetima. Videlo se da peva svim srcem, iskreno i žiri je samo potvrdio mišljenje publike da je ovom takmičaru mesto direktno u finalu.

 

To bi bilo sve što se tiče nastupa u takmičarskom delu programa. Žiri se zatim povukao da sabere sve utiske i izabere sedam učesnika finalne večeri, zakazane za četvrtak, 20. oktobar.

 

Dok su se čekala odluka žirija. Publiku je zabavljao orkestar Dragana Dovijarskog i Vladimira "Vlade" Pejina. Publika je uživala u nastupu Mirjane Strunjaš, koja je svojom sjajnom izvedbom nekoliko legendarnih zabavnih pesama prijatno iznenadila mnogobrojnu publiku u, večeras, prepunoj Velikoj sali Doma kulture u Sivcu.

 

Publiku je veoma obradovao i standardno kvalitetni nastup Vladimira Pejina, koji otpevao nekoliko klasičnih hitova narodne muzike.

 

 

U revijalnom delu programa svoje mesto našao je i Miladin Marinkov. On je otpevao nekoliko pesama, a publika ga je srdačno pozdravila aplauzima.

 

 

Žiri u sastavu Mišo Stijepović, Vladimir Pejin, Slavoljub Tomić, Gordana Belin, Zlata Purić, Miladin Marinkov i Zoran Janković odlučio je da su plasman u finale svojim nastupom izobrili sledeći takmičari:

  • Bobana Damjanović,
  • Jelena Lančuški,
  • Božana Krčmar,
  • Valentina Savić,
  • Slađana Pejin,
  • Rajko Nikolić - Brica i
  • Vukašin Vučinić.

glasovi publike bili su na strani Bobane Damjanović

Vidimo se na finalnoj večeri, u četvrtak, 20. oktobra 2005. godine.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU