SIVAČKI RIBOLOVAČKI DANI 2005.

 

prvi dan

Petak 12.08.2005. godine takmičenje u pecanju ribe udicom na tri štapa VII MEMORIJAL BRANKO AČANSKI RUS, Mali Stapar kod zalivnog sistema, kiša sipi kao da je kasna jesen. Takmičara tačno petnaest, onih najupornijih, među kojima ima i dece. Kasnilo se malo sa početkom pecanja a sve zbog probijanja učesnika kroz raskvašen i blatnjav put pokraj kanala. Posle izvlačenja startnih brojeva pristupilo se pripremi pribora pa onda i pecanju.

Kad je sve ovo video neko od gore, upornost i odlučnost, da se otpeca i po lošim vremenskim uslovima, odlučio je da stopira kišu negde posle samog početka takmičenja.

Pecalo se tri sata... i onda vaga, sudije, zapisnik i sve se razjasnilo. Dejan Vlaškalić sa ulovom od 1600 grama, po treći put za redom osvaja prvo mesto i prelazni pehar dobija u trajno vlasništvo.Drugo mesto zauzima Stanko Andrić sa ulovom od 1460 grama, dok treće mesto osvaja pisac ovih redova Dragan Grujin sa ulovljenih 1350 grama ribe.

Stanko Andrić (2), Dejan Vlaškalić (1), Dragan Grujin (3)

Zvanično proglašenje pobednika i dodela nagrada obavljeno je u Mađarskom domu posle zajedničke večere za sve učesnike.

 

drugi dan

Subota 13.08.2005. godine VI ZLATNI KOTLIĆ SIVCA kuva se u Ortaku, a ne ispred škole u starom Sivcu zbog organizacionih problema koji su rešeni u hodu.

< klikni na sliku za uvecanje >

Tamburaši uveseljavaju kuvare i vesele ekipe takmičara već od samog početka paljenja vatre pod kotlićima. Zvuci orkestra mešaju se sa dimom vatri, a miris ribljeg paprikaša oseća se na daljinu.

Ove godine zapaljeno je četrnaest takmičarskih kotlića, manje nego proteklih godina, ali bitno je da se manifestacija nastavila i uz opštu besparicu u selu.

Značajna novina ove godine je da su svi kuvari ujedno bili i sudije prilikom ocenjivanja uzoraka paprikaša, tako da nije postojao zvanični sudijski žiri.

Posle zbrajanja bodova konstatovano je da je ove godine najboli paprikaš skuvao Kračun Goran, drugoplasirani je bio Žakić Stevan Štekla, a treće mesto je zauzeo prošlogodišnji pobednik Pavko Duško Ćaja.

Žakić Stevan-Štekla (2), Kračun Goran (1), Pavkov Duško Ćaja (3)

Pre proglašenja pobednika goste je zabavljao i sivački gajdaš Maksim Mudrinić uz pesmu glumca amatera Jovana Paula koji su izveli ribolovačke bećarce.

Sviralo se i pevalo do kasno u noć...

Prilog pripremio Dragan Grujin.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU