SIVAČKI RIBOLOVAČKI DANI '06

 

17. avgust '06.

Ekipa "Crvenka 2006 - Riblja čorba" odnela je pobedu na prestižnom "Zlatnom kotliću Sivca", tradicionalnom takmičenju u kuvanju ribljeg paprikaša koje je, na zadovoljstvo ribolovaca i ljubitelja ribljih specijaliteta, po sedmi put održano u ovom mestu.

Iako je neposredno pre zakazanog okupljanja pala kiša, to nije omelo dvestotinak ljubitelja dobrog druženja uz riblje specijalitete da se pojave u dvorištu poslovne zgrade Zemljoradničke zadruge "Sivac".

Među tačno trideset ekipa iz čitave kulske, somborske, vrbaske i drugih opština pomenućemosamo neke maštovitih naziva.

 

Za pehar, medalju, diplomu i prestižnu titulu "Zlatnog kotlića" nadmetali su se "Slobodni momci - Književni klub" iz Kule, "Ravangradske ajkule" iz Sombora, tim "Kod biciklara" iz Crvenke, vinogradari  "Pijani breg" iz Sivca, "Kazandžije", "Odžačari", "Jedva skupljeni", "U prolazu" i drugi, a da nadmetanje ne bude bez šarma pobrinula se ekipa "Skup žena" kapitena Tanje Poljaković.

 

 

Nakon kratkih priprema, podele ribe, drva za loženje i odabira lokacija za kuvanje takmičenje je počelo. Kuvari su bili u centru pažnje.

Kapiteni i ostali članovi tima bili su podređeni samo jednom zadatku - da kuvaru obezbede sve neophodne uslove za potpunu koncentraciju na "kreiranje" najboljeg ribljeg paprikaša.

 

Uz dim potpljenih drva i miris ribljih čorbi atmosferu su upotpunjavali prijatni  tonovi i dobro poznate melodije veselih muzičara.

Da najukusniji paprikaš ne mora biti i najbolji uverila se ekipa SIVAC.NET-a. Iako su sa velikim zadovoljstvom uživali u remek delu svog kuvara Dalibora Ćuka i sa izuzetnim nestrpljenjem očekivali proglašenje najboljeg paprikaša, sa njim je došlo i razočarenje - opet.

Komisija za ocenjivanje kvaliteta paprikaša, koju su činili predstavnici svih ekipa učesnika, za najbolji paprikaš proglasila je onaj koji je napravila  "Crvenka 2006 - Riblja čorba" iz Crvenke. Drugo mesto osvojila je ekipa "Kurlin" kapitena i kuvara Đure Ačanskog iz Sivca, dok je treće mesto pripalo ekipi "Jamuraši".

Druženje ljubitelja ribe i ribolova i njihovih prijatelja u prijatnoj atmosferi trajalo je do ranih jutarnjih sati. Već sada, dok su još uvek "vreli" utisci sa sedmog, svi učesnici sa nestrpljenjem očekuju naredni osmi "Zlatni kotlić Sivca".

sve takmičarske ekipe

"Vrbas 1" iz Vrbasa, "Slobodni momci" iz Kule, Goran Ivanović, "Sveti Sava" otac Brana Vlajković, "U prolazu" Slobodan Suvajdžić, "Skup žena" Tanja Poljaković, "Mrma" Miloš Vlaškalić, "Somborske ajkule" Aleksandar Miković, "Ćaja 1", "Ćaja 2", Pejin Svetislav, Lazar Žekić, "Ravangradske ajkule" Branko Jokić, "SIVAC.NET" Radoje Cvijović, "Kurlin" Đura Ačanski, "Nena" Petar Svilar, "Vujašković market" Zoran Vujašković, "Amur" Pero Ivanović, "Doljani" Željko Ćinćur, "Kazandžija" Stanko Andrić, "Odžačar" Stevan Andrić, "Jedva skupljeni" Ištvan Molnar, "Kod biciklara" Rade Selak, "Pijani breg" Vladimir Pavkov, Stevan Žakić "Štekla", "Teg" Crvenka, "Madera 1", "Madera 2", "Crvenka 2006 - Riblja čorba", Rako Đukić.

 

memorijal

Dejan Vlaškalić Uča (na slici) pobednik je takmičenja u lovu ribe udicom na tri štapa koje je održano proteklog vikenda u sklopu "Sivačkih ribolovačkih dana".

Na osmom memorijalnom turniru "Branko Ačanski Rus" učestvovao je dvadeset i jedan takmičar. Četvrti put za redom, najbolji rezultat sa ulovom od 1480 grama ribe imao je Dejan Vlaškalić, popularni Uča.

Drugo mesto, sa ulovom od 1350 grama ribe, pripalo je Đorđu Ristiću, samo 10 grama lakši ulov imao je trećeplasirani Strahinja Vlaškalić.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU