IZLOŽBA RUČNIH RADOVA

 

04. maj '06.

U Domu kulture u Sivcu održana je jednodnevna izložba ručnih radova, hekleraja, belog veza, stonjaka, goblena, zavesa i drugih radova koje su priredile Jelena Ačanski, Sava Dakić, Jelena Ojgić i Julijana Ačanski - Jucika. Na izložbi su predstavljeni i radovi Zagorke Tešović.

izložbu ručnih radova otvorile su Jucika Ačanski i Nela Mrinković

Izložbu su otvorile Jucika Ačanski članica sivačkog Aktiva žena i Nela Marinković koja je govorila stihove posebno odabrane za ovu priliku. Prema svemu viđenom ova izložba predstavlja uvod u mnogo angažovanije aktivnosti sivačkih domaćica i devojaka.

autorke izložbe: Jucika Ačanski, Dakić, Jelena Ačanski, Jelena Ojgić

Prema najavama, u bliskoj budućnosti planira se jedna mnogo obimnija izložba koja bi trebala da vrati sjaj nekadašnjih druženja žena od pre više od jedne decenije. Tada su se okupljale vezilje i tkalje iz Sivca, Crvenke, Kule, Kruščića i Ruskog Krstura da bi tokom trodnevnih manifestacija predstavlile svoje bele vezove, hekleraje, šlingeraje, ćilime, ponjavice i druge autentične ručne radove mnogobrojnoj publici.

Jucika Ačanski, Jelena Ačanski i Jelena Ojgić

Ovo je samo tek početak. Prvi put ove godine otvaramo izložbu ručnih radova. Već za par meseci organizovaćemo jednu veliku izložbu, koja će trajati tri dana i u kojoj će nam se pridružiti mnogo više žena sa svojim radovima - sa puno optimizma obećava Jucika Ačanski, jedna od organizatora i autorki ove zanimljive izložbe.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU