SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   

 

 

 

 

Momir Čabarkapa, pobednik turnira

 

SIVAC U DUHU ŠAHA

 

18. februar 2005. Momir Čabarkapa je pobednik nedavno završenog, trećeg po redu, šahovskog turnira u organizaciji Šah kluba "Sivac". Sa osvojenih 14,5 poena Čabarkapa je za pola poena ispred drugoplasiranog Slavka Subotića, dok je treće mesto, sa 13 osvojenih poena pripalo je Živojinu Jeliću.

Za najuspešnijeg omladinca, sa osvojenih 13,5 poena, proglašen je Dragomir Sokić. Ovaj talentovani mladić dobio je i poseban poklon, šahovsku garnituru sa stilskim staklenim figurama dar Nova Zeković, Sivčanina koji već duže vreme živi u Pančevu.

mladi sivački šahisti, braća Sokići

Inače, turnir je počeo 20. januara i trajao gotovo mesec dana. Iz večeri u veče 19 takmičara okupljali su se u prostorijama šah kluba da se nadmudruju na magičnim poljima šahovske table. Tempo igre bio je sat vremena.

- Može se reći da je turnir opravdao očekivanja igrači su se redovno odazivali. Mesec i po dana ljudi su redovno dolazili iz večeri u veče, tako da je ona želja da se u Sivac vrati šah i postignuta. Hteli smo mlade igrače da pripremimo pred ovu prolećnu ligu da priviknemo na duži ritam igre – kaže Žarko Dragaš, predsednik sivačkog šah kluba.

Organizator je obezbedio i simbolične nagrade, pobednik je dobio 1500, drugoplasirani takmičar 1200 a trećeplasirani 800 dinara, dok je najuspešniji omladinac dobio 500 dinara. Trećeplasirani Živojin Jelić svoju novčanu nagradu poklonio je Dragomiru Sokiću, sinu nedavno tragično preminulog sekretara kluba Zorana Sokića.

Da u Sivcu jača šahovski duh govori i to da je u toku redovni "cuger" turnir koji se igra svakog meseca da bi se u decembru odigralo veliko finale. Takođe, ovog vikenda u Sivcu je treba da gostuje kvalitetna ekipa Prigrevice, a u planu je i simultana partija sa nekim od poznatijih šahista.

Fotografije snimio M. Arsić.

 

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 
 
   
copyright © sivac.net 2003