MIRANOVIĆ OPET NAJBOLJI

 

28. decembar '05.

Rajko Miranović, fidemajstor iz Sombora pobednik je Velikog novogodišnjeg šahovskog turnira koji proteklog utorka organizovao Šah klub "Sivac". U izjednačenoj konkurenciji Miranović je sa ostvarenih osam poena iz devet kola osvojio prvo mesto i novčanu nagradu od 3.000 dinara. Sa osvojenih sedam poena, drugo mesto i nagradu od dve hiljade dinara osvojio je Siniša Feher, majstorski kandidat iz Vrbasa, dok je treće mesto i nagrada od hiljadu dinara pripala Vladimiru Jotiću, majstorskom kandidatu iz Sombora.

detalj sa otvaranja turnira; na slici s leva u desno Nikola Balandžić, Slavica Tešović, Ratko Pižurica, Milan Subotić , Žarko Dragaš i Mićo Peruničić

Na tuniru je učestvovalo sedamdeset pet takmičara iz dvadeset pet gradova i mesta širom Vojvodine. Tako su se na novogodišnjem turniru našli šahisti iz Sombora, Crvenke, Bačkog Dobrog Polja, Novog Sada, Gakova, Svetozara Miletića, Kule, Ruskog Krstura, Vrbasa, Bezdana, Srbobrana, Čonoplje, Kljajićeva i drugih mesta.

 

Igralo se po švajcarskom sistemu u devet kola uz tempo igre 5 minuta po igraču, a o regularnosti turnira brinuo se sudija Nikola Balandžić iz Kule, sa pomoćnikom.

 

 

Turnir je obeležilo učešće brojnih talentovanih omladinaca.  Najbolji među njima bio je Miloš Roganović, majstorski kandidat iz Vrbasa, višestruki prvak države u uzrastu do 14 godina. On je, sa ostvarenih šest i po poena, osvojio peto mesto i novčanu nagradu od petsto dinara. Mladi vrbašanin, koji igra za "Sutjesku" iz Bačkog Dobrog Polja, ove godine učestvovao je na svetskom šampionatu u Francuskoj gde je u konkurenciji 130 takmičara osvojio 14. mesto. Najbolje plasirani domaći takmičar bio je Dragomir Sokić koji je osvojio četiri i po poena i nagradu od 500 dinara. Najbolje plasiranim takmičarima nagrade je uručio Jovan Todorov, generalni pokrovitelj svih aktivnosti sivačkog šah kluba.

Svojim prisustvom turnir su uveličali uvaženi gosti, među kojima i Ratko Pižurica, predsednik šahovskog saveza Vojvodine, kome je uručena monografija Sivca i grb šahovskog kluba. Monografija Sivca uručena je i Kresoja Notarošu, sekretaru šah kluba "Novi Sad", povodom višegodišnje podrške u radu koju pruža sivačkim šahistima. Vredan poklon, knjigu o šahu, za doprinos na afirmaciji šaha i sivačkog šah kluba dobio je i autor ovih redova.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ova svečana prilika iskorišćena je i da se najmlađima članovima sivačkog šah kluba uruče novogodišnji paketići