GODIŠNJA SKUPŠTINA ŠK "Sivac"

 

11. april '06.

Skupština Šah kluba "Sivac" na redovnom godišnjem skupštinskom zasedanju potvrdila poverenje dosadašnjem predsedniku Žarku Dragašu.

Zbog obimne diskusije i predloga za opoziv predsednika, skupština sivačkih šahista zaključena je tek na drugom sastanku. Iako je postojala energična inicijativa za smenu predsednika kluba, usvajanjem izveštaja o radu i finansijskog izveštaja za prethodnu, kao i usvajanjem planiranih aktivnosti za ovu godinu nestali su svi razlozi zbog kojih je inicijativa pokrenuta pa je pomenuti predlog povučen sa dnevnog reda, od strane predlagača.

Najveća diskusija povela se oko usvajanja izveštaja o finansijskom poslovanju kluba. Čak je formirana i specijalna komisija čije je zaduženje bilo da ustanovi stvarnu finansijsku situaciju u kojoj se klub nalazi. Zaključeno je da je finaksijski bilans na pozitivnoj nuli, uz prihode i rashode na nivou od oko 122 hiljade dinara. ovom prilikom članovi kluba upoznati su sa svim finansijsko-materijalnim aspektima poslovanja, a ukazano je i na zaostala dugovanja koja su preneta u 2006. godinu, kao i na to da je zbog neizmirenih obaveza, protiv kluba podneta jedna tužba kod opštinskog suda u Kuli.

Na sednici je zaključeno i to, da i pored nedovoljnih materijalnih sredstva za finansiranje mnogobrojnih aktivnosti sivačkih šahista, klub uspešno ostvaruje ulogu zbog koje je osnovan.

Većinom glasova odlučeno je da funkciju sekretara kluba u narednom periodu obavlja Žarko Đurović.

Na sednici je vođena otvorena diskusija o svim problemima sa kojima se klub suočava, a naglašeno da će se u narednom periodu sa više pažnje baviti rešavanjem pitanja alkoholizma u klubu, uspostavljanjem kućnog reda kao i motivisanjem članstva za maksimalna zalaganja u cilju napredka kluba i daljeg razvoj omladinske škole.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU